Gå videre til hovedindholdet

Abekatterier

Så blev kjolen til Mille færdig, her forleden aften.
Heldigvis blev den rosa bund mellem stregerne mere tydelig, efter kjolen blev skyllet op og tørret:


Kjolen var dejlig at strikke og jeg er sikker på, at den har en super pasform :-) Det får jeg at se i morgen, hvor kjolen overrækkes til prinsessen.

Mønstret er 'Kjole til lillesøster' af Tora Frøseth.

Og så var der lige det med aberne :-) Jeg faldt en dag med tørstrikning over dette baby-tæppe på Ravelry: Abekattestreger / Sleepy monkey blanket. Og straks ville jeg ønske at jeg havde en baby og en lækker barnevogn! (Nå nej..) Men aberne ville jeg gerne bruge til noget. Så jeg tegnede et diagram ud fra billedet og vupti - så kunne kjolen få abe-kant:
 Kjolen samlet set:
Mon ikke Mille og Mor bliver glade?

Og så lige lidt om det garn jeg valgte... Jeg har strikket den i Ciao Trunte fra Hjertegarn. Og det er dejlig og blød merino uld. Men.. lidt træls at strikke, da det er lidt 'elastisk'. Måske derfor ser min glatstrik ikke så glat ud som den plejer? Eller måske kræver garnet lidt mere tid til at lade maskerne falde på plads? :-)
Så selvom garnet er lækkert, vælger jeg nok et andet garn til næste gang..

Og så er jeg i øvrigt gået i gang med den vest som Milles mor ønskede sig til Mille...


Kommentarer

  1. Hvor er den bare skøn. Jeg bliver helt glad af at se på de abeansigter.....

    Abeansigterne ville også tage sig godt ud i et tørklæde evt. som dobbeltstrik.

    SvarSlet
  2. God idé med tørklædet!
    Jeg ved i hvert fald at jeg skal strikke dem igen :-)

    SvarSlet
  3. Hvor er den dog skøn... abeskøn og dejlig! Jeg er sikker på, at både mor og datter bliver vildt begejstrede!

    SvarSlet
  4. Hvor er den blevet fiiin! Den kommer da helt sikkert til at gøre lykke. Jeg glæder mig til at se vesten - når jeg bruger dit link kommer jeg tilbage til kjolen!

    SvarSlet
  5. Den er blevet totalt for sød..... Flotte aber.

    SvarSlet
  6. Tak :-)
    Den bragte lykke ved overrækkelsen i går :-)
    @Kirsten: det er fordi vesten endnu ikke er lavet færdig.. Der er blot et billede af begyndelsen :-)

    SvarSlet
  7. Sikke en skøn kjole du har fået ud af det mønster ;)
    Aberne er da lige i øjet,kan godt forstå de blev glade ved den.

    yt

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Bagsiden

Efter at have læst Signest indlæg forleden, tænkte jeg over det der med bagsiden af strik.. For jeg har nemlig også fået at vide, at når der strikkes fler-farve-strik, så skal bagsiden være lige så smuk som forsiden. Jeg har fået det fortalt at min norske svigermor, der jo som norsk kvinde har haft pinde, uld og fler-farve-strik mellem fingrene fra barnsben. Mindste-manden  har fået en ny gense fra hans norske sted-farmor (og denne er selvfølgelig også et mesterværk!). Og den har hængt på ham siden han fik den i julen :-) Og også på denne ser jeg jo tydeligt svigermors ord i praksis: Her er ikke tale om hæftede eller snoede tråde på bagsiden! Her er tale om tråde, der lægger sig perfekt i arbejdet :-) Hun er simpelthen en mester :-) Jeg forsøger selv at efterleve 'reglen'. Men jeg er mange år bagud, i forhold til at nå ovenstående standard.. Til gengæld har jeg lagt mærke til, at der i de norske mønstre sjældent er mange masker mellem farveskiftene og det er jo

Poncho Sweater - Gray Designs

Jeg kom i mål med min Poncho Sweater! Og jeg elsker den. Dens lethed, blødhed og rummelighed. Og at det lykkedes, at skabe en poncho, hvor armene kan bevæge sig - og stadig holdes varme.. Den er strikket i én tråd Rasmilla Luksusgarn og én tråd Mohair på pind 5. Begge garner, som det synes, er Mørk Grå. Den er nem at strikke, der er bare mange masker, der skal strikkes :-) Den strikkede model på billederne her er i str. S, og den målet 60 cm midt for (ja,og midt bag også). Man kan løfte sine arme mere end til vandret, før ponchoen løftes forneden :-) Jeg forventer at få skrevet opskriften ren - og hermed også lave en str. M og L - indenfor ikke alt for længe.

Hyldest til hjorten

Fik reddet advents-hyggen med et effektivt butiksbesøg i formiddags. Og på et split-sekund var adventskrans, clementiner og figen-guf på bordet. Kom an jul! For jeg har lister at arbejde med og intet kan slå mig ud. Vi når det! Vi hylder hjorten i år (og elgen!). Og det er sort og hvid og sølv... for nu, altså og kun på adventskransen! For så snart jeg får jule-kasserne ned fra loftet, trænger alle de smukke farver sig på. Og de skal pryde og glimte i mine vinduer, som kugler og prismer og kræmmerhuse. Jeg har fået et særligt forhold til hjorte, siden i sommers. Da fik vi nemlig My til familien. Og hun ligner i langt højere grad en dværghjort end en dværg-pincher! Døm selv: Og hun er naturligvis i hjemmestrik - blød dejlig uld, til en temmelig kuldskær dværghjort. Det passer godt sammen :-) (Hun har den altså kun på udenfor :-) Glædelig dejlig 1. søndag i advent til alle jer i blogland.