Sider

torsdag den 29. december 2011

Langsomheden

Jeg har startet et projekt op igen. Et af dem, der skal teste min tålmodighed :-) Men jeg tror det er et overskueligt et af slagsen. Tålmodigheden, der skal testes handler ikke om sværhedsgrad - men om tid. For dette er en af de projekter der tager tid..
Pind 3 og 407 masker på pinden.. Men flot bliver den - og farven :-) Den bliver jeg jo aldrig træt af:


Opskrift: Cape, fra Hendes Verden nr. 26 /2011. Opskriften er oprindeligt fra Flittige hænder fra 1955.
Garn: Bomuld /viscose i antrecit-grå
Pind: 3
Tilpasninger: Jeg undlader hulmønsteret, men bevarer strukturen i strikken. Mest for at gøre den mere enkel /stilren. Elsker at strikke hulmønster, hvilket også ses i den del af mit klædeskab, hvor strikken opholder sig. Trænger derfor til noget mere enkelt.. Mønsterrapporten i mit strik siger derfor: 2 vr, 2 r, 2 vr, 9 r, 2 vr, 2 r, 2 vr, 9 r... osv.

For at aflaste min tålmodighed strikker jeg samtidigt et Tinas Tørklæde til mig selv. Det har længe ligget som uopstrikket garn og ventet på at komme til:

Det er så lækkert at strikke.. Garnet, pindene og hurtigheden..

Det giver en god modvægt til Capen, der skal tvinge mig ind i langsomheden og øve mig i at acceptere, at ikke alt kan ordnes med et snuptag. Det er en god øvelse for mig, der i langt de fleste dele af mit liv praktiserer (også af nød) effektivitet og hurtighed.

Ikke underligt, at det er i en ferie, at jeg opstarter langsomheds-projektet. Her er tiden til min rådighed og jeg har ikke travlt og der er ikke noget, der skal klares nu og her.
Det er dejligt..

4 kommentarer:

 1. Det er svært at se din cape, men farven - SÅ SMUK!!!
  Ja, det er godt at ha lidt modvægt og så er et sjal altid godt, med mindre det er i lacestrik ;O)

  SvarSlet
 2. Det er en fantastisk flot farve.
  glæder mig til at se din cape - også jeg har lidt svært ved at se den ud fra billedet. Men mon man kan google den i hendes verden og få opskrift på nettet ? jeg er ude på at finde en ting at strikke af noget baby-alpaca jeg har liggende ..
  hilsen Mona

  SvarSlet
 3. Effektivitet og hurtighed er to gode egenskaber at have, bare de ikke står alene.
  Jeg har det som du.
  Derfor er det også meget vigtigt at have modvægten til at komme ned i tempo.
  Der er strikketøjet en lise for sjælen..

  SvarSlet
 4. @Kirsten og @monaelisabeth: capen kan anes lidt fra billedet på opskriften, bag mit lille strikketøj (øverste foto). Men ikke rigtig ses nej.. I må have fat i bladet :-)
  @Ulla: ja.. uden strikketøj ved jeg ikke, hvordan jeg skulle kunne geare ned! Og jeg kan ikke huske, hvad jeg gjorde før jeg begyndte at strikke..

  SvarSlet