Gå videre til hovedindholdet

Bagsiden

Efter at have læst Signest indlæg forleden, tænkte jeg over det der med bagsiden af strik.. For jeg har nemlig også fået at vide, at når der strikkes fler-farve-strik, så skal bagsiden være lige så smuk som forsiden.

Jeg har fået det fortalt at min norske svigermor, der jo som norsk kvinde har haft pinde, uld og fler-farve-strik mellem fingrene fra barnsben. Mindste-manden har fået en ny gense fra hans norske sted-farmor (og denne er selvfølgelig også et mesterværk!). Og den har hængt på ham siden han fik den i julen :-)

Og også på denne ser jeg jo tydeligt svigermors ord i praksis:



Her er ikke tale om hæftede eller snoede tråde på bagsiden! Her er tale om tråde, der lægger sig perfekt i arbejdet :-) Hun er simpelthen en mester :-)

Jeg forsøger selv at efterleve 'reglen'. Men jeg er mange år bagud, i forhold til at nå ovenstående standard..

Til gengæld har jeg lagt mærke til, at der i de norske mønstre sjældent er mange masker mellem farveskiftene og det er jo af afgørende betydning for, at det er muligt at styre 'medløber'-tråden og for at få den til at ligge sig pænt - uden snoninger og hæftninger af lange tråde på bagsiden. Så når man selv improviserer med at tegne mønstre, er det en god idé, at tage højde for det..

Måske er det noget fjol med 'regler' omkring sådan noget som bagsiden af strik.. Men jeg må sige, at jeg kan ikke slippe det igen.. Jeg tjekker altid bagsiden ud nu, både på mit eget og på andres fler-farve-strik.. Bare for liiige at se :-)

Kommentarer

  1. Smukt strik Sted-farmoren har lavet. Virkelig smukt håndværk. Respekt...
    Fordelen ved at trådene på bagsiden ligger pænt, er, at når man tager trøjen på, så griber fingre og smykker ikke i trådene.

    SvarSlet
  2. Det er godt nok godt håndværk !
    Rigtig smukt strikket !
    Bagsiden siger lidt om kvaliteten, men fx i hønsestrik (eller andet billedstrik) kan man nok ikke undgå at sno garnet for at få det til at ligge til (for at undgå lange tråde på bagsiden, der griber fast i alt muligt).
    Så engang noget Kaffe Fasset på en udstilling - og hæftede mig ved, at han ikke havde hæftet en eneste ende. Alt hang løst .. Det stødte mit øje, må jeg desværre indrømme :o)
    hilsen Mona

    SvarSlet
  3. Ja, jeg synes jo bare at det er imponerende at I overhovedet KAN strikke med mere end 1 farve..det er mit mål for i år (og sidste år..og forrige år.). Men ja, wow..eksemplet her er jo lige til ug kryds og slange!

    SvarSlet
  4. Det kan kaldes smukt håndværk! Jeg er selv gammel elev fra Håndarbejdets Fremme og husker tydeligt hvordan såvel det strikkede som det broderede blev kontrolleret fra begge sider :0) Lækker sweater iøvrigt!

    SvarSlet
  5. Jeg ved ikke, om der ligefrem er regler.
    Kaffe Fassett fortalte i sit foredrag, hvordan han var ved at blive idiot af, at folk altid ville se vrangsiden. For det er jo VRANGsiden!
    Jeg synes, man skal gør, som man selv kan leve med.

    SvarSlet
  6. Ja - jeg tror også der er forskellige konventioner, alt efter mønster-tradition. Det giver sig selv, at det er en god ide at sno e.lign. hvis der er for mange masker mellem farveskiftene.. efter min mening, mest af praktiske årsager, for at undgå at ødelægge noget ved at 'hænge fast' :-)
    For selvfølgelig kan man gøre, hvad man vil :-)

    SvarSlet
  7. Det er håndarbejde og noget man gør for sin egen fornøjelse, og så må man jo netop gøre sådan at man bliver fornøjet.
    Jeg kan vældig godt lide at vrangsiden er smuk og pæn også, men det kan den sådan set også blive, hvis man snor trådene. Det giver bare et andet udtryk. Det kommer jo også an på, hvad tingen er til. Er det for eksempel en børnetrøje, er det jo nok ikke så smart med laaaaange tråde, som de små fingre kan hænge fast i.
    Smuk trøje den unge man har fået!

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Poncho Sweater - Gray Designs

Jeg kom i mål med min Poncho Sweater! Og jeg elsker den. Dens lethed, blødhed og rummelighed. Og at det lykkedes, at skabe en poncho, hvor armene kan bevæge sig - og stadig holdes varme.. Den er strikket i én tråd Rasmilla Luksusgarn og én tråd Mohair på pind 5. Begge garner, som det synes, er Mørk Grå. Den er nem at strikke, der er bare mange masker, der skal strikkes :-) Den strikkede model på billederne her er i str. S, og den målet 60 cm midt for (ja,og midt bag også). Man kan løfte sine arme mere end til vandret, før ponchoen løftes forneden :-) Jeg forventer at få skrevet opskriften ren - og hermed også lave en str. M og L - indenfor ikke alt for længe.

Hyldest til hjorten

Fik reddet advents-hyggen med et effektivt butiksbesøg i formiddags. Og på et split-sekund var adventskrans, clementiner og figen-guf på bordet. Kom an jul! For jeg har lister at arbejde med og intet kan slå mig ud. Vi når det! Vi hylder hjorten i år (og elgen!). Og det er sort og hvid og sølv... for nu, altså og kun på adventskransen! For så snart jeg får jule-kasserne ned fra loftet, trænger alle de smukke farver sig på. Og de skal pryde og glimte i mine vinduer, som kugler og prismer og kræmmerhuse. Jeg har fået et særligt forhold til hjorte, siden i sommers. Da fik vi nemlig My til familien. Og hun ligner i langt højere grad en dværghjort end en dværg-pincher! Døm selv: Og hun er naturligvis i hjemmestrik - blød dejlig uld, til en temmelig kuldskær dværghjort. Det passer godt sammen :-) (Hun har den altså kun på udenfor :-) Glædelig dejlig 1. søndag i advent til alle jer i blogland.