Gå videre til hovedindholdet

En Februar-dame

Var forbi Hallandsgade i dag. Forbi den dejligste butik i København, hvor der forhandles lækkert garn og skænkes hyggelig snak og varme smil: Rasmillas Garn, naturligvis :-)

Fandt nemlig en rest yndlingsgarn i Café Latte fredag aften, mens jeg ledte desperat i mine kasser efter garn, opskrifter, inspiration - et eller andet til at aflaste mig fra 50'er capen og dens 400 m pr. pind! Og med Café Latten (dobbelt-tråd) og en pind 4,5, fandt jeg February Lady Sweater - og begyndte straks.

Det var en god start og jeg måtte selvfølgelig have tanket garn, før jeg ville komme for godt i gang. Derfor min tur til Hallandsgade.. Og så kom der naturligvis også lidt ekstra garn i kurven og en pind og lidt luksus uld-vaske-middel..

February føles god allerede:


Nå ja - og maskemarkører.. Hvad er det for noget med dem? De forsvinder lissom bare med tiden. Og her stod jeg og skulle bruge 8, og havde kun to i boksen..
Og det med snor.. det kan ikke rigtig måle sig med lækre perler, der klikker lystigt som pindens masker strikkes op.

Så derfor måtte jeg til perle-kassen og flikke sammen :-)


Jeg er glad i garnet (intet nyt dér) og cardi'en virker let og hurtig og bliver forhåbentlig også klædelig :-) Det her føles som en god måde at indtage februar på..

Kommentarer

  1. Rasmilla er bare et sikkert hit - både butik og garn, så der går man aldrig forgæves ;O)
    Jeg er uden strikkeprojekt (jeg ved godt at skuffer og skabe er proppet til randen med garn, men ikke lige det rigtige) så måske jeg skulle kigge forbi Hallandsgade, Sanne, Rasmilla og snuse lidt nyt til pindene.
    God february strik ;O)

    SvarSlet
  2. Februar kunne vist ikke indtages på bedre vis :o)
    hilsen Mona

    SvarSlet
  3. FLS er en skøn trøje, Rasmillas garn er lækkert - det kan da kun blive rigtig godt

    SvarSlet
  4. Det bliver en skøn trøje! Rasmilla-butikken er bare for hyggelig....

    SvarSlet
  5. Butikken kan jeg ikke tale med om, da jeg bor lidt langt fra den;), men FLS cardien er ganske skøn, og så strikkes den på min ynglingsmåde "top-down".

    SvarSlet
  6. Uh hvor en god start på en måned med 29 dage.. february lady sweater har jeg stadig til gode- har lavet strikkeprøver flere gange osv... men kom lige til at købe 10 nøgler garn i fantastiske lækre farver forleden- det bliver til 2 gange pilespidsagtige toppe til pigerne- hvor de selv vælger farven på næste stribe- sådan lidt blandet slik agtig- forårsfarve- kunne næsten ikke slippe det i weekenden... Hav en dejlig solbeskunnet uge 5- 2012....:-)

    SvarSlet
  7. Jeg har jo tyvstartet lidt på februar :-) (Men det må man godt!)
    Jeg er allerede i gang med at ændre lidt på den, og det er ikke nemt! Jeg vil gerne have mindre swing i den, så jeg vil springe YO-increases over og fortsætte med raglan udtagninger, til den passende størrelse.. og det er her det aldrig er nemt for mig.. For hvordan tjekker man lige at den har den passende str.?? Jeg sætter de her første 10-15 cm strik om mine skuldre.. jeg måler på ærmer og sammenligner med andre.. jeg måler mine arme og .. og så regner jeg en masse på antal masker, strikkefasthed og fra masker til centimeter.. Man kan godt blive lidt rundforvirret :-) Måske passer masker og mål perfekt til, at jeg for alvor kan strikke løs, når februar melder sin ankomst på onsdag :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Bagsiden

Efter at have læst Signest indlæg forleden, tænkte jeg over det der med bagsiden af strik.. For jeg har nemlig også fået at vide, at når der strikkes fler-farve-strik, så skal bagsiden være lige så smuk som forsiden. Jeg har fået det fortalt at min norske svigermor, der jo som norsk kvinde har haft pinde, uld og fler-farve-strik mellem fingrene fra barnsben. Mindste-manden  har fået en ny gense fra hans norske sted-farmor (og denne er selvfølgelig også et mesterværk!). Og den har hængt på ham siden han fik den i julen :-) Og også på denne ser jeg jo tydeligt svigermors ord i praksis: Her er ikke tale om hæftede eller snoede tråde på bagsiden! Her er tale om tråde, der lægger sig perfekt i arbejdet :-) Hun er simpelthen en mester :-) Jeg forsøger selv at efterleve 'reglen'. Men jeg er mange år bagud, i forhold til at nå ovenstående standard.. Til gengæld har jeg lagt mærke til, at der i de norske mønstre sjældent er mange masker mellem farveskiftene og det er jo

Poncho Sweater - Gray Designs

Jeg kom i mål med min Poncho Sweater! Og jeg elsker den. Dens lethed, blødhed og rummelighed. Og at det lykkedes, at skabe en poncho, hvor armene kan bevæge sig - og stadig holdes varme.. Den er strikket i én tråd Rasmilla Luksusgarn og én tråd Mohair på pind 5. Begge garner, som det synes, er Mørk Grå. Den er nem at strikke, der er bare mange masker, der skal strikkes :-) Den strikkede model på billederne her er i str. S, og den målet 60 cm midt for (ja,og midt bag også). Man kan løfte sine arme mere end til vandret, før ponchoen løftes forneden :-) Jeg forventer at få skrevet opskriften ren - og hermed også lave en str. M og L - indenfor ikke alt for længe.

Hyldest til hjorten

Fik reddet advents-hyggen med et effektivt butiksbesøg i formiddags. Og på et split-sekund var adventskrans, clementiner og figen-guf på bordet. Kom an jul! For jeg har lister at arbejde med og intet kan slå mig ud. Vi når det! Vi hylder hjorten i år (og elgen!). Og det er sort og hvid og sølv... for nu, altså og kun på adventskransen! For så snart jeg får jule-kasserne ned fra loftet, trænger alle de smukke farver sig på. Og de skal pryde og glimte i mine vinduer, som kugler og prismer og kræmmerhuse. Jeg har fået et særligt forhold til hjorte, siden i sommers. Da fik vi nemlig My til familien. Og hun ligner i langt højere grad en dværghjort end en dværg-pincher! Døm selv: Og hun er naturligvis i hjemmestrik - blød dejlig uld, til en temmelig kuldskær dværghjort. Det passer godt sammen :-) (Hun har den altså kun på udenfor :-) Glædelig dejlig 1. søndag i advent til alle jer i blogland.