Sider

mandag den 26. marts 2012

Milles Striber - revisited

Ups! Der faldt lige et nyt projekt i hænderne på mig. Egentlig skulle jeg nusse og sortere i farver i mit nye favorit-skab derhjemme. I stedet greb jeg nogle lækre rester af Rasmillas Yndlingsgarn (i selv samme skab) og slog op til en ny variant af Lillesøsterkjolen. Og ja - igen er det til Mille og igen må der striber på :-)

(Sådan kan det gå, når der næsten er for meget inspiration :-)

Jeg har omregnet og regnet og ændret på opskriften i sådan en grad, at der snart må være tale om en ny opskrift :-) Hjemme hos mig hedder den Milles Striber.

Ud over garn, pindestørrelse, strikkefasthed, farver og lidt pasform er blevet ændret, så er mønsteret anderledes end den oprindelige. På denne variant laver jeg bl.a. perlestrik på kanterne: hals, ærmer og bund og jeg laver ikke den øverste del som et bærestykke. Nu er den mere som en simpel kortærmet kjole..

Lækre blide og lidt sarte farver, denne gang.. Tænker, at der godt kunne komme en stribe i pang! på et tidspunkt.. Den kunne være pink eller den kunne være orange..

Hmm.. Jeg må eksperimentere lidt.. IRL så det super ud med den orange, men tænker lidt, nu hvor jeg ser billedet, at jeg da skal kigge lidt nærmere på den pang!-pink.. Det kunne måske egentlig også være pang!-grøn, der skulle til?

Og så tænker jeg, at jeg vil sammenstykke mine notater, til en opskrift :-) Og det er sikkert og vist, at jeg skriver den ud fra Rasmillas Yndlingsgarn (dobbelt tråd) og pind 4,5. På denne kombi får jeg en strikkefasthed på 20 m = 10 cm.

Og det bliver ikke en Lillesøster, det bliver en Milles Striber :-)


7 kommentarer:

 1. Glæder mig til at se det færdige resultat :) Synes bestemt også du sagtens kan komme noget pang i, og jeg hepper på grøn (meeeeen der er jeg nok også lidt forhåndsindtaget idet det er yndlingsfarven) det ser altså også godt at du har fået garnet i skab - det er bare så dejligt at gå og se på - det sætter en masse idéer igang.

  SvarSlet
 2. Det er meget fine farver du har i gang her. Jeg bliver helt bange for, at de bliver spoleret af en pangfarve? Men jeg er nu også ret farvesky. Det bliver dejligt at se den færdig.

  SvarSlet
 3. Spørgsmålet er om jeg nogensinde får bestemt mig for hvilken pang! farve det skal være, eller om der overhovedet skal være det.. Jeg må lave nogen prøver :-)

  SvarSlet
 4. hvad med pang pink OG orange ??
  måske bare 2 rækker af hver, lige til at bryde ..
  Det bliver en flot trøje - det er en god farvesammensætningen - men du har ret i det med, at der godt kan være lidt pang.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 5. Så spennende!:) Gleder meg til å se det endelige resultatet! Tøff du er som tør å eksperimentere med lit knæsje farger - er litt pysete sånn jeg:)

  SvarSlet
 6. Det ser spændende ud - jeg bare så meget til striber for tiden ;O)

  SvarSlet
 7. @Siren - ja, men jeg ved jo endnu ikke rigtig om jeg tør :-)

  @Kirsten - Stadig vild med striber? :-) Det er jeg også! Og så bliver man hurtigt fanget af den der 'lige én stribe mer' før jeg starter på aftensmaden' :-) Og lignende variationer af gode grunde til, at blive siddende med strikketøjet :-)

  SvarSlet