Sider

torsdag den 25. oktober 2012

En særlig vemodighed

Det regner blade i disse dage og luften dufter på den helt rigtige måde af efterår. Og jeg forundres over vindens vilje og den kamp jeg gerne tager, igen og igen, på cykelstier og gader tværs gennem København, både morgenstund og tidlig aften..


Jeg burde måske ikke, men jeg elsker efteråret :-)

Der er en særlig vemodighed over årstiden. Der er en særlig tilladelse til at bytte job-tøjet ud med det bløde tøj, så snart man er hjemme fra arbejde. En særlig tilladelse til at være så træt som man er, og skrue ned for sociale ambitioner på hverdage. Det er også helt i orden, at planlægge en weekend uden planer og bare bruge tiden til at nulre og skutte sig lidt i stort og varmt strik.

Og så er der maden :-) Tunge varme retter, gerne med sylt til. Slow-food på lørdage, hvor komfuret er på hele eftermiddagen.

Stille hyggelig samvær med de af børnene, der også lige den dag nyder hjemmets hygge og varme. Historier der læses højt, selvom de alle normalt læser historierne selv. Desserter, der trylles spontant frem af æblefad og køleskab.

Jeg elsker efteråret, hvor jeg vemodigt ligger sommeren bag mig. Jeg elsker efteråret, hvor jeg langsomt sluses ind i vinteren og ganske stille får øjne for alle de rare sysler, der skal holde mig varm vinteren igennem.

Jeg elsker efteråret..

2 kommentarer:

  1. Efterår er hyggeligt, og så dufter det så godt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja - den der duft! Den er helt speciel :-)

      Slet