Sider

tirsdag den 15. oktober 2013

Æblerier

Har et enormt stort og gammelt æbletræ i min forhave. Det er madæbler - det ved jeg - men jeg ved ikke hvilken sort.

Det er også ligemeget, for de bringer fantastisk mos og kager til familien og vores gæster.
Og nu også æblemarmelade :-)

Denne variant er en krydret én, med masser af kanel, kardemomme og vanilje.






Når man lader den smukke røde (og vitaminrige) skræl sidde, får marmeladen den skønneste farve - det samme gælder naturligvis også når man laver mos og tærte :-)

7 kommentarer:

  1. Skønne æbler - hvis jeg ikke tager meget fejl hedder sorten Ingrid Marie og er et æble der kan gemmes længe, hvis man opbevarer dem rigtigt og sørger for de ikke bliver stødt. De er også spiseæbler, lidt syrlige dog. Rigtig go tirsdag til dig.
    Hilsen Inge G

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, de er lidt syrlige, men ganske spisbare :-) Og tak for info om sorten - nu ved jeg hvilke æbler det er jeg har :-)

      Slet
  2. Jeg stemmer også på, at det er ingrid marie :-)

    Det er et skønt æble - jeg lavede også marmelade i går. Men kom til at spise det hele som mos. Såeh, jeg må igang igen :-D

    SvarSlet
  3. Herligt med æbler. Er du interesseret i mere inspiration så kig i d hos pippitime - hun har lækker opskrift på æblesmør

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for tippet. Det vil jeg helt sikkert gøre :-)

      Slet