Sider

onsdag den 5. marts 2014

Så godt som

..færdig. Mangler blot knapperne - selvom jeg formoder, at det ikke bliver nemt at finde de rette..

Jeg ved at Jakken (Steed) skal have knapper af høj lækkerhedsværdi - læder ville være godt, selvom jeg frygter nok lidt, at de vil blive for tunge, da der er tale om mange knapper (9 stk. + knapper til ærmerne..)
Så lækre mørkebrune træknapper er en reel mulighed. Men hvor mon jeg finder dem?

Her lidt fotos af resultatet:

Og med lettelse kan jeg konstatere, at den sidder PERFEKT! Jeg var nervøs til det sidste.. prøvede den hele tiden på, mellem de forskellige sammensyninger, og var 80 / 20 på, at den ikke ville sidde pænt. Heldigvis tog jeg fejl :-)

Det var et større monteringsarbejde. Og dette med 'Back Stitch'. Jeg var meget i tvivl om jeg skulle gøre det, da jeg typisk monterer med maskesting e.a. på ret-siden af arbejdet. Det er nemt at styre og giver altid et smukt resultat. Men da der her er tale om perlestrik, og en direkte anvisning på at der skulle monteres med back stitch, så kastede jeg mig ud i det. Og det er blevet ganske fint :-)

Jeg har strikket den i str. S fra neden af og op til taljen. Fra taljen og op, samt ærmerne, er strikket i str. XS. Et godt valg - da mine skuldre er mindre end smalle og min hofter en del bredere en smalle :-)

Jakken er strikket på p 4,5, i Håndværksgarn fra Hjelholts Uldspinderi, købt hos Rasmilla Garn. Vildt lækkert garn - og perfekt til denne model.

Så nu går knappe-jagten ind, så jeg kan flytte ind i min nye Jakke.
10 kommentarer:

 1. Hvor er den bare flot!!

  SvarSlet
 2. nøj, hvor ser den folt ud ! hvilket stort arbejde med perlestrik i mange baner. super fed.

  SvarSlet
 3. Er da total forelsket, den er super flot.

  SvarSlet
 4. Hvor er den flot - ja og smukke knapper skal der til ellers er det lige meget :)
  Glæder mig til at se hvilke knapper du vælger/finder :)

  SvarSlet
 5. Superflot !! jeg kan sagtens se den med træknapperne - eller med keramik knapper fra Birthe Sahl.

  SvarSlet
 6. hej Rikke. Hvilken skøn jakke; den fortjener knapper fra Birthe Sahl. Hvis du ikke kender hende, så Google hendes navn og klik på billeder. Jeg er sikker på at du kan finde hendes knapper i nærheden af hvor du bor. kh Bente

  SvarSlet
 7. Den er simpelhen blevet superflot. Det er en skøn trøje og den fortjener skønne knapper. Isager har nogle meget fine træknapper, som ovenikøbet ikke er så dyre. Prøv evt. at se på www.toenderingstrik.dk
  Hjelholts garn er i en klasse for sig, både håndværksgarnet og pelsulden. Det holder rigtig godt og slides pænt ved vask og brug.

  SvarSlet
 8. Tusind tak for kommentarer og gode knappe tips. Researchen er hermed skudt i gang

  SvarSlet
 9. http://www.fandango-shop.dk/shop/510-laederknap-flettet-4153p.html

  SvarSlet
 10. Så er der indkøbt træknapper hos Tøndering Strik :-)
  Synes nu læderknapperne er lækrest - men da der skal hele 9 knapper på, så er jeg bange for, at det vil blive for tungt..
  Tak igen, for alle jeres input :-)

  SvarSlet