Sider

onsdag den 10. september 2014

Smånoter om mit designeri

Der arbejdes på højtryk med hjemmedesigns'ene.. Er i gang med to modeller (lige nu = stadigvæk) - så der er lidt at veksle imellem :-)

Poncho-trøjen strikker jeg i en tråd Rasmilla Luksusgarn og en tråd Mohair - super lækker kombi! Det er en ren fryd at strikke på designet.

Men - intet design kommer let fra papiret til det færdige produkt af masker i garn. I hvert fald ikke for mig.. Jeg nyder det dog, trods omregninger, tonsvis af masker i glatstrikning og optrevlinger. Og tålmodigheden er med mig - selvom der altså er tale om optrevling der involverer Mohair! Jeg er dog langt nu - men slås lidt med at finde den rette længde..


Når poncho-trøjen i denne udgave er færdig, har jeg allerede næste udgave klar til at blive strikket op :-)
Og det er noget af det jeg oplever meget af: Nye idéer til variationer over det besluttede design. De dukker hele tiden op.. Jeg noterer nogle af dem - og bare prøve dem af (når tiden kommer)..

Det andet desgin jeg er i gang med (stadig navnløst), er en lidt mere udmattende historie.. Her er der for alvor tale om mange masker! Og efter mange omgange måtte jeg stoppe.

Den blev for tyk og konsekvensen: I stedet for to tråde Rasmilla Luksusgarn på p5, er jeg nu på én tråd Rasmilla Luksusgarn på p3,5. Ohh yes - det betyder endnu flere af de mange masker. Men det er lækrere at strikke - og struktur, blødhed, lethed og tykkelse af det opstrikkede, bliver helt perfekt.
Og endnu en fordel - da jeg nu alligevel skulle trevle op, benyttede jeg lejligheden til at justere teknikken, og jeg er sikker på, at det giver et bedre resultat.


Jeg fortsætter ufortrødent - og glædes også over min tålmodighed, som jeg ellers sjældent ser i forbindelse med strik. Selvfølgelig trevler jeg fx også op, hvis tingene ikke er som de skal være. Men det irriterer mig! Med disse to projekter irriteres jeg slet ikke. Jeg løber hurtigt videre med de nye idéer og glæder mig til at se, om de fungerer :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar