Sider

torsdag den 27. november 2014

Godt Garn - opskrifter med poesi

Det der kommer herunder, er en boganmeldelse af Godt Garn - 30 tidløse accessories. Nyt Nordisk Forlag spurgte om jeg vil anmelde bogen. Ja - i høj grad.
Og i endnu højere grad, efter jeg fik den mellem hænderne :-)

For denne bog har mange plusser med plusser på: lækkert format, lækkert genbrugs-papir-feel, smukke billeder, skønne opskrifter og poesi. Ja, poesi!
Og så har bogen også lidt pudsigheder, der i høj grad forhindrer kedsomhed under læsningen :-)

Ud over et forord, og en indledning, har bogen et afsnit med opskrifter og ét med Strikkevisdom. Fra forord og indledning forstår vi, at nærhed, rene og naturlige garner, samt mode er centralt for bogens skabere - en strikdesigner og en model, der sammen ejer virksomheden The North Circular.
Og med opskrifterne præsenteres vi også for bogens poesi, der i høj grad adskiller denne bog fra så mange andre bøger. Hver opskrift introduceres med en lille tekst, og allerede ved første opskrift, 'Hue med Kvast' fandt jeg poesien, og jeg synes du lige skal høre lidt:

"En kvast er en lille garnkugle, hvis eneste funktion i livet er at skabe en lydløs vuggende bevægelse på toppen af dit hoved. Den er også god til at bryde ensformigheden og skabe liv i vores kedelige,fornuftige vinterbeklædning. En kvast laves ved at trække garn igennem et lille hul igen og igen, til den klippes fri fra de begrænsninger, der skabte den, og folder sig ud som en blomst..." Citat fra side 17.

Suk - 'til den klippes fri af de begrænsninger der skabte den og folder sig ud som en blomst'.. Det er da poesi.. Og rigtig mange af opskrifterne har en skøn introduktion - én af dem løfter endda det mytologiske slør, der er om Enhjørningen.. Dog må jeg sige, at nogen tekster er skønnere end andre og jeg ville ønske de havde formået at holde poesiens fane højt hele vejen igennem. For det er en skøn og fornyende idé, men med risiko for at blive lidt 'corny' når ikke det gennemføres fuldt ud.
Men tak fordi vi får lidt af det :-)

Og så opskrifterne..


Der er modeller jeg straks fik lyst til strikke og gå med. Og modeller jeg gerne vil strikke (men nok ikke gå med). Og så er der de sjove nogen..


Den 'autonome' maske og så ridderhjelmen.. Jeg mangler ord. Men én ting er sikkert: det er ikke kedelige designs!

Alt i alt - en lækker bog, som er en fornøjelse at både læse og bladre igennem. Og måske også at strikke efter - jeg skal i hvert fald i gang med et par stykker, når tiden kommer. (Anmeldelsen har jeg også udgivet på min anden blog: http://rix-strixerier.woolspire.com )

Ingen kommentarer:

Send en kommentar