Sider

lørdag den 19. november 2011

3 forsøg og 1 færdig kjole

Så lagde Milles striber sig endeligt i sin rette form.. Jeg er ganske tilfreds med farverne (dog ikke med billederne, der tydeligt bærer præg af, at det er svært at fange et glimt af lys for tiden) - og som altid, når man strikker striber gjort af flere farver, blev jeg fascineret af, hvor lidt bytten om på farverne man skal gøre, for at få et helt andet udtryk! Jeg valgte dette:


Kjolen er lavet på mønsteret: Kjole til Lillesøster, af Tora Frøseth. Jeg har dog foretaget enkelte justeringer.
Det hele startede med at strikken blev for tæt og jeg valgte at trevle op... Jeg har nemlig strikket i lidt tykkere garn (Superwash Vital) end hvad opskriften angiver, men tænkte først, at det blot ville gøre kjolen lidt større. Men jeg måtte erkende, at jeg måtte op på en tykkere pind (4) og igang med at regne. Det var der dog ikke mange ben i, og hurtigt var jeg klar til at slå masker op igen.

Men så valgte jeg også at skippe vrang-på-ret-siden-rillerne på bærestykket. Først da bærestykket var fuldendt, så jeg miséren: Raglan-udtagningen foretages på hver 4. pind i følge opskriften fordi der er riller - og fordi 4 pinde i riller tilsvarer to almindelige pinde glatstrikning..
Så jeg måtte lige trevle op, og så naturligvis foretage en klassisk raglan-udtagning (på hver 2. pind) :-) Så var jeg atter klar til at slå masker op! Alle gode gange tre - og så kørte det derud af :-)


Jeg forsøgte mig med Jogless stribes, der skulle give usynlige overgange mellem farverne /striberne.. Det gør de så ikke helt :-) Men lidt bedre er det, end når striberne laver zig-zag.


Kjolen fik en vrang-på-ret-siden-rille i toppen, og som afslutning på bærestykket og ærmerne, samt to i bunden. Det rammer kjolen fint ind, synes jeg.


Og Mille elsker striber.. jeg glæder mig sådan til at overrække hende kjolen :-)

5 kommentarer:

 1. Det er blevet en skøn kjole Rikke.
  Sikke da en tålmodighed du har med at stævle op, lave om, trævle op lave om...

  SvarSlet
 2. Hvor er det en sød kjole :-) med dejlige farver i striber.
  Sikke et arbejde der ligger forude det dejlige resultat.
  God søndag
  Majbritt

  SvarSlet
 3. Hold da op du har lagt energi i den kjole ;O) Den er blevet rigtig fin, så jeg håber modtageren bliver RIGTIG glad.
  Fortsat god søndag

  SvarSlet
 4. Tak alle! Ja, den har krævet sin qvinde - men tålmodigheden er født af, at jeg ved at Mille-barnet og hendes forældre bliver glade for den :-)

  SvarSlet
 5. Den er absolut bedårende, flot at du var så stædig og tålmodig.

  SvarSlet