Gå videre til hovedindholdet

3 forsøg og 1 færdig kjole

Så lagde Milles striber sig endeligt i sin rette form.. Jeg er ganske tilfreds med farverne (dog ikke med billederne, der tydeligt bærer præg af, at det er svært at fange et glimt af lys for tiden) - og som altid, når man strikker striber gjort af flere farver, blev jeg fascineret af, hvor lidt bytten om på farverne man skal gøre, for at få et helt andet udtryk! Jeg valgte dette:


Kjolen er lavet på mønsteret: Kjole til Lillesøster, af Tora Frøseth. Jeg har dog foretaget enkelte justeringer.
Det hele startede med at strikken blev for tæt og jeg valgte at trevle op... Jeg har nemlig strikket i lidt tykkere garn (Superwash Vital) end hvad opskriften angiver, men tænkte først, at det blot ville gøre kjolen lidt større. Men jeg måtte erkende, at jeg måtte op på en tykkere pind (4) og igang med at regne. Det var der dog ikke mange ben i, og hurtigt var jeg klar til at slå masker op igen.

Men så valgte jeg også at skippe vrang-på-ret-siden-rillerne på bærestykket. Først da bærestykket var fuldendt, så jeg miséren: Raglan-udtagningen foretages på hver 4. pind i følge opskriften fordi der er riller - og fordi 4 pinde i riller tilsvarer to almindelige pinde glatstrikning..
Så jeg måtte lige trevle op, og så naturligvis foretage en klassisk raglan-udtagning (på hver 2. pind) :-) Så var jeg atter klar til at slå masker op! Alle gode gange tre - og så kørte det derud af :-)


Jeg forsøgte mig med Jogless stribes, der skulle give usynlige overgange mellem farverne /striberne.. Det gør de så ikke helt :-) Men lidt bedre er det, end når striberne laver zig-zag.


Kjolen fik en vrang-på-ret-siden-rille i toppen, og som afslutning på bærestykket og ærmerne, samt to i bunden. Det rammer kjolen fint ind, synes jeg.


Og Mille elsker striber.. jeg glæder mig sådan til at overrække hende kjolen :-)

Kommentarer

 1. Det er blevet en skøn kjole Rikke.
  Sikke da en tålmodighed du har med at stævle op, lave om, trævle op lave om...

  SvarSlet
 2. Hvor er det en sød kjole :-) med dejlige farver i striber.
  Sikke et arbejde der ligger forude det dejlige resultat.
  God søndag
  Majbritt

  SvarSlet
 3. Hold da op du har lagt energi i den kjole ;O) Den er blevet rigtig fin, så jeg håber modtageren bliver RIGTIG glad.
  Fortsat god søndag

  SvarSlet
 4. Tak alle! Ja, den har krævet sin qvinde - men tålmodigheden er født af, at jeg ved at Mille-barnet og hendes forældre bliver glade for den :-)

  SvarSlet
 5. Den er absolut bedårende, flot at du var så stædig og tålmodig.

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..