Gå videre til hovedindholdet

Strik fuld af pep

Så kastede jeg mig ud i Charlotte Kaaes halsvarmer Dhaniya - til Maria, min skønne steddatter.

Den er SÅ dejlig at strikke! Men jeg er jo også fan af Filcolanas Peruvian Highland Wool - og jeg har meget af det liggende i forskellige farver - og så er jeg fuld af beundring for Charlotte Kaae og hendes designs.

Det er altid fascinerende, at se mønster og stemninger springe ud af farver og farvekombinationer :-) Og denne jeg har kreeret her - er da fuld af pep! Passer perfekt til tjekket pige på 17 :-)Men kuglerne... Der gik jeg i stå.. Jeg er mange ting - men jeg er ikke en tålmodigheds-strikker. Og de strikkede kugler krævede lidt mere end, hvad jeg lige kunne se mig ud af. Efter tre kugler indså jeg, at jeg måtte hitte på en alternativ (og mere overskuelig) måde, at skabe denne fantastiske kugle-kant som Charlotte har på sit design.
Og jeg fandt da også en løsning, der virker for mig, selvom den æstetisk nok ikke kan måle sig med Charlottes strikkede kugler :-)

Jeg valgte at hækle. En improviseret variation over knudepicot:

 Slå om, nålen gennem masken, slå om og træk igennem. I alt 5 gange..
 Slå om og træk tråden igennem alle omslagene.
Slå om og saml løkkerne bagved og så opstår der en kugle:

 Stik nålen gennem næste maske - bagfra.. (for ikke at komme til at 'ligge kuglen ned)

Lav tre fastmasker - og i den tredje, laver du endnu en kugle.. (øverste billede igen)

Er meget godt tilfreds, og kan nu overbringe gaven til teenageren - når hun på et tidspunkt står op :-)
Værsgo:

Kommentarer

 1. Hvor er den skøn..
  Smukt farveorgie og jeg er vild med dine "kugler".
  Dem vil jeg prøve at huske på til en gang jeg mangler en lækker kant..

  SvarSlet
 2. Ja, der er pang på Charlottes design ;O)
  Super halsvarmer, den vil helt sikkert modtages med glæde.
  Finurlige kugler - godt gået!

  SvarSlet
 3. Tak begge to :-)
  Og den er blevet modtaget med glæde og begejstring!

  SvarSlet
 4. Hvor er den flot! Lækre farver! :-)

  SvarSlet
 5. De der kommentarer er godt nok svære at få igennem. Prøver fra en anden computer!
  Den er helt utroligt smuk. Meget flotte farver! Jeg ville nok også have valgt hæklede kugler. Vældig smart, for kanten med kuglerne er jo rigtig flot!

  SvarSlet
 6. Totalt fede farver og dit fif med kuglerne har jeg noteret mig - det er da et drøngodt alternativ!! :-D
  Kh Karen

  SvarSlet
 7. hvor er det bare nogle fantastiske farver og mønstre !
  hilsen Mona

  SvarSlet
 8. måske det kan få mig iland at hækle kanten- for er gået totalt istå med min- og den skal jo snart bruges...

  SvarSlet
 9. @Ellen Kathrine: få fat i den hæklenål og jeg lover projektet er færdigt før du får set dig om :-)

  SvarSlet
 10. Hvor er den flot!
  Jeg er også vild med din løsning på kant, når du nu ikke kunne enes med Charlottes.
  Nød lærer nøgen kvinde.....
  Jeg er selv igang med den - dog ikke i originalgarnet.

  SvarSlet
 11. Prøver igen med en kommentar, blogger og jeg er ikke enige. Har forsøgt i dagevis.
  Rikke den er så fed, jeg spurgte i mine forgående forsøg, om jeg måtte linke til dig og snup hapse billeder. det er jeg end med bare at have gjort. Men det har du jo set ;-)
  Jeg er meget vil med din kant løsning, og har linket til den ved opskriften på bloggen.

  SvarSlet
 12. @Charlotte: tak for ros og link :-)

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

No-name-poncho

Jeg byder klart december velkommen :-) Og i år ser det foreløbigt ud til, at jeg har lidt mere styr på tingene end jeg havde sidste år .. Og ellers er jeg landet med et nyt design. Er dog bare ikke helt færdig med renskrivningen af opskriften - men derfor kan jeg vel godt vise den lidt frem :-) Oh jo - det blev en poncho - og jeg elsker den. Den er strikket i det nye garn Valmue fra Tante Grøn . Og det er så lækkert! Det fælder - jovist - men det gør absolut ingenting. Garnet er fantastisk at strikke op og herligt at iklæde sig (og dette er ikke et sponsoreret indlæg :-)) Jeg havde tre ønsker med denne poncho (som jeg endnu ikke har navngivet..): 1. Højhalset 2. Med struktur 3. Bevægelsesfrihed til armene Sidstnævnte er løst sådan her: Og det fungerer bare! Så lidt decemberkulde vil ikke skræmme mig - den kan bare komme an, når efterårsvarmen svinder!

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt  mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-) Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat. Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt.. Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem. Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har hold

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort.. Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-) Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder? En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel? Så det blev den våde have på min arbejdsplads..