Gå videre til hovedindholdet

Silke-Sand Sjalet /The Silk Sand Shawl

(In English below)

Færdig-strikket, vasket, udspændt og fotograferet. Meget snart er sjalet også afsendt med kys til Moster. Det glæder jeg mig til.

Jeg synes selv det blev ganske fint - i sarte sommer-sand-farver og med et strejf af rosa, der sender en tanke til Støt Brysterne.Opskriften på sjalet (Silke-Grå) er jo angivet med to grå farver, så for dem der skulle ønske det, har jeg beskrevet nedenfor, hvordan jeg har lavet farveforløbet i dette sjal,


(In English:)
Knitted, washed, blocked and photographed. Very soon the shawl will be sent with kisses to my Aunt. I look forward to that.

I think it turned out great, in delicate summer-sand-colors, with a hint of pale pink, that sends a thought to  Støt Brysterne (a Danish association for fighting breast cancer).

The pattern for the shawl (Silk Gray) is made with two gray colors, so - for those who wish, I have described below how I made the color transitions in this shawl. 


Farveforløbet / The color transitions

(Dansk)
Jeg brugte fire farver:
Farve 1: Natur
Farve 2: Sand
Farve 3: Rosa
Farve 4 (blondefarven): Råhvid

Følg opskriften, men lav farveskift som følger:
Strik med farve 1, som opskriften angiver, til der er 8 retrille-striber.
Strik med farve 2 den næste glatstriknings-stribe.
Strik med farve 1, den næste retrille-stribe.
Strik med farve 2, til der er fire retrille-striber i farve 2.
Strik med farve 3, den næste glatstriknings-stribe.
Fortsæt med farve 2 til du har i alt 9 retrille-striber i farve 2.
Strik med farve 4, den næste glatstriknings-stribe.
Strik en retrille-stribe i farve 1.
Herefter strikker du blonden i farve 4.


(English)
I used four colors:
Color 1: Nature
Color 2: Sand
Color 3: Pale rose
Color 4 (the lace color): Off-white

Follow the pattern, but make the color transitions as follows:
Use color 1 until there is 8 garter-stitch stripes /sections.
Use color 2 for the next stockinette stripe /section.
Use color 1 for the next garter-stitch stripe /section.
Use color 2 until you have four garter-stitch stripes /sections in color 2.
Use color 3 for the next stockinette stripe /section.
Use color 2 until you have 9 garter-stitch stripes /sections in that color - in total
Use color 4 for the next stockinette stripe /section.
Make on garter-stitch stripe /section in color 1.
Now you knit the lace in color 4.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..