Gå videre til hovedindholdet

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra.

Vinter /forår 2016 startede jeg på Generationstæppet - og færdiggjorde det i sommers og jeg elsker det:Midt i det hele kom sommervarmen og så gik jeg i gang med bomuld-klude og -håndklæder:
Nårh ja - og grydelapper:


Og det skal her nævnes, at al min hækleinspiration og al hækleinstruktion har jeg fra Lutter Idyls hjemmeside (hun er bare så dygtig!)

Og nu? Jo da - ved siden af mine tre igangværende strikkeprojekter, har jeg da gang i endnu et håndklæde. Dette i improviseret design:


Sådan kan man blive bidt af hæklerier og for mit vedkommende skulle jeg mene, at jeg har fået rådet bod på granny-square-fiaskoen.. Ikke at jeg stopper med at hækle, dog :-)

Kommentarer

  1. Det er da en utrolig produktion! Surt med tæppet, men godt at du kunne bruge det alligevel. Bomuld har også sine charmerende sider, selv om det kan være lidt hårdt at arbejde med.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Bagsiden

Efter at have læst Signest indlæg forleden, tænkte jeg over det der med bagsiden af strik.. For jeg har nemlig også fået at vide, at når der strikkes fler-farve-strik, så skal bagsiden være lige så smuk som forsiden. Jeg har fået det fortalt at min norske svigermor, der jo som norsk kvinde har haft pinde, uld og fler-farve-strik mellem fingrene fra barnsben. Mindste-manden  har fået en ny gense fra hans norske sted-farmor (og denne er selvfølgelig også et mesterværk!). Og den har hængt på ham siden han fik den i julen :-) Og også på denne ser jeg jo tydeligt svigermors ord i praksis: Her er ikke tale om hæftede eller snoede tråde på bagsiden! Her er tale om tråde, der lægger sig perfekt i arbejdet :-) Hun er simpelthen en mester :-) Jeg forsøger selv at efterleve 'reglen'. Men jeg er mange år bagud, i forhold til at nå ovenstående standard.. Til gengæld har jeg lagt mærke til, at der i de norske mønstre sjældent er mange masker mellem farveskiftene og det er jo

Endelig.. Poncho Fall fik liv (og navn)

Det tog tid at få gjort hvad der skulle gøres - at få renskrevet og publiceret opskriften til ponchoen.. Det var ikke det at skrive noterne rene der tog tid - men det var det at finde tiden til at gøre det.. Hold op, hvor lyder det egentlig åndsvagt: svært at finde tid, til at finde tid til at gøre det! Men, der er nok andre der oplever det samme som mig, en gang imellem. Mon ikke? Men - tah-dah! Nu er den lavet og det glæder mig sådan at få den ud og leve: Du kan se den på Ravelry og læse lidt mere om den i et tidligere indlæg her Og - så lige en note om garnet - Valmue fra Tante Grøn. Det er et fhv. nyt garn fra Tante Grøn og det er helt fantastisk at strikke i. Og det er let og lækkert - og meget varmt. Så på mange områder et nærmest perfekt garn. Men - man skal ikke være hysterisk hvad angår fældning - for det fælder. Det gør det. Fælder altså.. Måske bliver det bedre og bedre efter flere og flere gange vask.. Men jeg er ligeglad.. jeg nærmest bor i den og selvom j