Gå videre til hovedindholdet

Oldefirkanter og ungdommen

Hungrer efter et nyt og lækkert strikketøj.. men finder i stedet for lidt adspredelse på mit hækleprojekt: Tæppe af oldemor-firkanter. Var tæt på at falde helt i søvn den anden dag (af kedsomheden ved disse firkanter), så jeg klikkede på Ravelry til lidt tørstrikning. Her og hos Bettina fandt jeg inspiration til at supplere de kedsommelige olde-firkanter, med nogen lidt mere spændende af slagsen :-)

Jeg tror det bliver fint med lidt blandede firkanter i det samlede tæppe.. hvis det da nogensinde bliver færdigt!


Mon ikke man når, at finde flere slags firkanter, der kan puttes i tæppet?
Idéer modtages gerne :-)

Der sker ikke meget her på en regnfuld weekend i juli.. Gården er grim og våd. Og kold. Og derfor er det også ok, at vise et grimt og uskarpt billede af samme, synes jeg. Det anes også lidt - her til venstre for den blomstrende busk, hvordan regnen har skyllet græsset brunt..

Og alligevel - lidt sker der jo altid, når der er en snart-16-årig hjemme. Som Bertram, der kommer hjem fredag aften med en piercing i næsen! Ja - så er weekenden lissom skudt i gang.. Heldigvis havde han ikke fået lavet den der tyre-ting - for så sværger jeg - at jeg havde sat ham på græs i gården med et reb i ringen! Det tror jeg godt han var klar over..

Jeg er ikke glad for piercinger. Har snakket meget med ham om det. Og han ved det godt.
Han har så nu demonstreret, at han godt kan træffe selvstændige beslutninger. Og jeg har lykkeligt glemt, at jeg selv havde hul i næsen som ganske ung..

Kommentarer

 1. Ih - jeg er vældig glad for at nogen deler mine (lunkne) følelser for hæklede firkanter! De er bare ikke vildt sjove og interessante.....
  Skal vi forresten ikke snart have noget sol?

  SvarSlet
 2. Hvor er det en super god idé at blande flere forskellige mønstre ind i tæppet.

  Jeg er selv ved at lave Dropstæppet, og du har ret, det kan godt blive lidt kedeligt at hækle det samme igen og igen og igen.

  SvarSlet
 3. .. ja, det føles hurtigt som pligtarbejde, når man kaster sig ud i sådan et tæppe-projekt :-)
  Og det med solen.. Tror man på det længere?

  SvarSlet
 4. Lige nu er jeg lidt tørlagt for ideer til dit oldemorstæppe, men jeg er sikker på der er mange muligheder derude!
  Tillykke med at du har en selvstændig søn (det er jo den vej de skal de kære unge, med eller uden ring i næsen ;O)

  SvarSlet
 5. @Kirsten: Du har ret! Jeg er også ved at vænne mig til den :-)

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..



Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..