Gå videre til hovedindholdet

Hvordan 'Sommer I Kit' bliver til DSIK

Trevlede 'Sommer I Kit' op i går aftes.. Måtte sande, at mit selv-design ikke holdt en meter, dog først efter to hele nøgler var strikket op. Nogle ting er sværere at indse end andre..
Jeg ville jo gerne have lodrette 'baner' med hul-mønster og havde valgt følgende rapport: *2r, slo, 2 rsm*

Det medfører, ved lidt eftertanke og nu også erfaring, at trøjen stille og rolig drejer sig, da de sammenstrikkede to masker hele tiden er som 2 rsm! Jeg kunne jo nok have tænkt mig til det.. men jeg ville så gerne have de lodrette baner af huller - og uden alt for mange andre dikkedarer.

Måske nogen kender en rapport, der kan indfri mine ønsker?


Efter op-trevling måtte jeg straks igang med at omdanne garnet på ny. Garnet skifter identitet fra en lille let hulmønstret cardigan, til en langærmet raglan trøje i glatstrik.. Det er stadig 'I Kit'.. Måske denne skal hedde 'Dansk Sommer I Kit'?

DSIK strikkes i Rasmillas Yndlingsgarn (i lys-grå som jeg kalder kit-farvet), på pind 5. Den bliver enkel og sikkert ganske kedsommelig at strikke.. Men nogen gange er det noget lukket, langt og enkelt, der skal til, og så må man tage det kedsommelige med..

Kommentarer

 1. Det bliver da fedt, den skal nok blive god.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for opmuntringen :-) Én ting er helt sikkert: garn og pinde er helt i top! (Det er de pink acryl-pinde :-))

   Slet
 2. På'en igen ,..
  hellere det, end at strike en færdig, man ikke bliver tilfreds med ;o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
 3. Ha, den erfaring gjorde jeg også for mange år siden, men jeg strikkede hele blusen færdig ;-). Du kan i stedet strikke skiftevis slå om, 2drsm og næste gang 2rsm, slå om. Selvfølgelig adskilt af to ribmaske og 1p med 2r, 2r. Håber det er til at forstå... Men det giver en meget sød rib med huller.

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..