Gå videre til hovedindholdet

Hvordan jeg til stadighed kan undres over farver og striber

Smilet er bredt og jeg har fundet mig et nyt strikkeprojekt (til at supplere det lidt trivielle projekt), hvor jeg både kan bruge af garnet fra skabet og samtidigt gøre nogle dejlige mennesker glade :-)

Og det er noget med striber og meeeget tøsede farver :-) Og en lille dejlig pige og hendes kærlighed til striber. Og hendes mor, der synes den lille trænger til en cardi..


Og når det er noget med striber, så skal der leges med prøver og eksempler. Og da det går noget hurtigere at tage elektroniske hjælpeværktøjer i brug end at strikke utallige prøver - ja, så er det da det man gør :-)

Og jeg bliver så forundret (hver gang) over hvor lidt der skal til, for at ændre stribernes udtryk.
Se lige her:

Og så her:

Og ja - selvfølgelig bliver det striberne på stribe-billede nr. 1 jeg vælger! Men det er da vildt, så meget en gang striber kan ændre sig, ved så lidt justering i stribernes bredde.. Jeg undres og jeg elsker det på én og samme tid :-)

..Suk, hvor er det bare skønt at være i gang igen og mærke lysten og trangen til pindene og garnet og opskrifterne og beregningerne og eksperimenterne og prøverne og projektlisterne..

Kommentarer

 1. Godt at høre! Farverne er skønne. Rigtige tøsefarver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja :-) Det er så dejligt, når man giver sig selv lejlighed til at guffe nogle tøsefarver! Når det er til mig selv bliver det jo mest gråt og blåt :-)

   Slet
 2. Næsten bolchelækkert er det.. og fint indrammet af den brunlige... iøvrigt tillykke med forleden:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Og ud over den brunlige kant, overvejer jeg knapper syet i med neongrøn tråd.. Børne-strik må jo godt være glad-strik :-)

   Slet
 3. Dejligt at høre din begejstring for strik igen Rikke. Jeg glæder mig til at se dine " bolche" striber.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak, Ulla.. Jeg var ved at blive bekymret.. Måske er det lissom når en skribent oplever skrive-blokade?.. Det er i hvert fald rart at være på pindene igen :-)

   Slet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..