Gå videre til hovedindholdet

Så godt som

..færdig. Mangler blot knapperne - selvom jeg formoder, at det ikke bliver nemt at finde de rette..

Jeg ved at Jakken (Steed) skal have knapper af høj lækkerhedsværdi - læder ville være godt, selvom jeg frygter nok lidt, at de vil blive for tunge, da der er tale om mange knapper (9 stk. + knapper til ærmerne..)
Så lækre mørkebrune træknapper er en reel mulighed. Men hvor mon jeg finder dem?

Her lidt fotos af resultatet:

Og med lettelse kan jeg konstatere, at den sidder PERFEKT! Jeg var nervøs til det sidste.. prøvede den hele tiden på, mellem de forskellige sammensyninger, og var 80 / 20 på, at den ikke ville sidde pænt. Heldigvis tog jeg fejl :-)

Det var et større monteringsarbejde. Og dette med 'Back Stitch'. Jeg var meget i tvivl om jeg skulle gøre det, da jeg typisk monterer med maskesting e.a. på ret-siden af arbejdet. Det er nemt at styre og giver altid et smukt resultat. Men da der her er tale om perlestrik, og en direkte anvisning på at der skulle monteres med back stitch, så kastede jeg mig ud i det. Og det er blevet ganske fint :-)

Jeg har strikket den i str. S fra neden af og op til taljen. Fra taljen og op, samt ærmerne, er strikket i str. XS. Et godt valg - da mine skuldre er mindre end smalle og min hofter en del bredere en smalle :-)

Jakken er strikket på p 4,5, i Håndværksgarn fra Hjelholts Uldspinderi, købt hos Rasmilla Garn. Vildt lækkert garn - og perfekt til denne model.

Så nu går knappe-jagten ind, så jeg kan flytte ind i min nye Jakke.
Kommentarer

 1. Hvor er den bare flot!!

  SvarSlet
 2. nøj, hvor ser den folt ud ! hvilket stort arbejde med perlestrik i mange baner. super fed.

  SvarSlet
 3. Er da total forelsket, den er super flot.

  SvarSlet
 4. Hvor er den flot - ja og smukke knapper skal der til ellers er det lige meget :)
  Glæder mig til at se hvilke knapper du vælger/finder :)

  SvarSlet
 5. Superflot !! jeg kan sagtens se den med træknapperne - eller med keramik knapper fra Birthe Sahl.

  SvarSlet
 6. hej Rikke. Hvilken skøn jakke; den fortjener knapper fra Birthe Sahl. Hvis du ikke kender hende, så Google hendes navn og klik på billeder. Jeg er sikker på at du kan finde hendes knapper i nærheden af hvor du bor. kh Bente

  SvarSlet
 7. Den er simpelhen blevet superflot. Det er en skøn trøje og den fortjener skønne knapper. Isager har nogle meget fine træknapper, som ovenikøbet ikke er så dyre. Prøv evt. at se på www.toenderingstrik.dk
  Hjelholts garn er i en klasse for sig, både håndværksgarnet og pelsulden. Det holder rigtig godt og slides pænt ved vask og brug.

  SvarSlet
 8. Tusind tak for kommentarer og gode knappe tips. Researchen er hermed skudt i gang

  SvarSlet
 9. http://www.fandango-shop.dk/shop/510-laederknap-flettet-4153p.html

  SvarSlet
 10. Så er der indkøbt træknapper hos Tøndering Strik :-)
  Synes nu læderknapperne er lækrest - men da der skal hele 9 knapper på, så er jeg bange for, at det vil blive for tungt..
  Tak igen, for alle jeres input :-)

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..