Gå videre til hovedindholdet

Varm og vamset cardigan

Jeg fik lavet min lange, varme cardigan henover det sene efterår. Og jeg fik publiceret opskriften på Ravelry, her i min juleferie.
Jeg bruger den hele tiden :-)

Og det er måske ikke så mærkeligt. For det, der i første omgang drev mig til at kaste mig ud i strik-design, var netop mine egne ønsker til strik.

Den Lange Grå Cardi har været skøn at bringe til live. Idéen startede med tre ord: lang, bred og enkel.
Og så elsker jeg alle de af mine kjoler, der er en smule længere bag til end for til. Jeg synes, det er super klædeligt, så dette kom til i designet.

Jeg har brugt to tråde garn på en pind 5: én tråd af Rasmillas Luksusgarn (uld /silke) og én tråd Alpaca fra Filcolana. Uld /silken giver en fin fasthed i strikken og Alpaca'en giver den lidt tyngde. Og så er den blød :-)

Jeg har valgt perlestrik på forstykkerne, da perlestrik bliver så dejlig fast og dermed kunne jeg sikre, at selvom cardien er blød og dejlig, så ville den ikke komme til at 'slaske'. Og så fik jeg samtidig effekten med at cardien bliver længere bag til, da perlestrikkens strikkefasthed har flere rækker end glatstrikken.

Jeg lavede flere forsøg med kanterne, for at finde den rette løsning - og endte med fire rækker perlestrik på ærmekanter og cardiens nederste kant. Og så valgte jeg halskant fra. Men det gjorde jeg helt fra start :-) Jeg elsker nemlig de vide halsåbninger og enkelheden der opstår uden kant i halsen. Og særligt til denne model.

Det har været en fornøjelse at lave opskriften. Og selvom størrelsesberegninger kræver større hovedbrud, så gik det egentlig ganske let med denne model. Men jeg er nu også ret så vild med matematik :-)


Og imens jeg godter mig i min nye cardi, kan kulden bare komme an - for jeg er klar :-)


Kommentarer

 1. Den ser super flot ! - og den ser dejlig let og klædelig ud :o)

  SvarSlet
 2. Hej Rikke
  den er så flot den den cardigan.den vil jeg strikke.Når jeg køber opskriften er den så på dansk.
  mvh.Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for ros :-)
   Og ja, opskriften er på dansk. Man får både en dansk pdf og en engelsk pdf, når man køber opskriften.

   Slet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..