Gå videre til hovedindholdet

Hæklet / Crocheted

Jo - jeg hækler meget for tiden. Måske jeg en dag bliver god til det? :-)

Jeg har et større projekt planlagt med en veninde. Et tæppe af mange firkanter.
Jeg tester garn og farver - og har besluttet mig for Filcolanas Arwetta Classic, som kan tåle slid og vask, og så er der så mange lækre farver at vælge imellem.

Jeg (tror jeg) har lagt mig fast på disse farver:


og så skal jeg have en kontrast-farve.. og jeg tænker lys /støvet blå af en art..

eller denne måske (der er lys mintgrøn):Firkanterne hobede sig hurtigt op her i testfasen og jeg fandt det derfor nødvendigt med et lækkert net, til at 'håndtere' projektet i :-)


Jeg har skrevet hvordan jeg lavede det, ovre på min Woolspire-side
Nettet har jeg hæklet i garn fra skabet - super måde at få brugt rester på - så mon ikke der kommer flere?

Nå ja - projektet..

Det tæppe jeg vil lave hen over foråret og sommeren er et tæppe som Lutter Idyl har lavet. Jeg kan slet ikke få armene ned over hendes ting. Alt hvad hun laver emmer af kvalitet og god smag. Hurra for super dygtige hækle-designere! :-)


In English:
Yes - I do crochet a lot these days. Maybe one day I will be good at it? :-)

I have a larger project planned with a friend. A blanket of many squares.
I am testing yarn and colors - and I have chosen Filcolanas Arwetta Classic, which can withstand wear and wash, and there are so many great colors to choose from. 

I (think I) have chosen the colors on the first picture above.
And then I need a contrast color - and I am thinking light / dusty blue.. or maybe the mint-green color on the second picture above.

The squares quickly got many here in the test-phase and I found it necessary with a bag to 'handle' the project in. I have writen how I made it on my Woolspire-page.

I made the bag in yarn from my yarn-cupboard - a great way to use up some left-over-yarn - so I guess there will be more..

Oh yes - the project...

The blanket I want to make during spring and summer is a blanket made by Lutter Idyl. I can't get my arms down! I love her designs. All she makes reflects quality and good taste. Hurrah for super talented crochet designers! :-)

Kommentarer

 1. Hej Rikke
  Det er så flotte og harmoniske farver du har valgt og alligevel med kulør på til at blive glad af. Elsker rød, orange og brune, sandfarver. Og den mintgrønne passer da fint til at hækle sammen med og kant om tæppet.
  Jeg har også haft kig på det tæppe fra lutter idyl i laaaang tid. Men jeg hader Kauni og andet 100 % uld garn. Det kradser og kan ikke vaskes i vaskemaskinen uden at filte. I hvert fald ikke min. Kan slet ikke genkende når folk skriver det bliver så blødt i vask.
  Tænkte at hækle det i bomuldsgarn. Det er blødt og kan komme i vaskemaskinen. Men da jeg prøvede at hækle en firkant, var den ikke så eftergivelig men mere fast i det. Og så opgav jeg. Men Arwetta kender jeg. Det er jo også blødt og kan komme i vaskemaskinen. Måske skulle jeg prøve det. Så tak for en god ide.
  Og for resten så har jeg siden jeg skrev til dig for snart 2 år siden strikket 10 stk af Tinas sjal fra Rasmilla i yndlingsgarnet - efter din anvisning hvor det bliver lidt større. Og alle der får det bliver super glade for det. Og jeg bliver ikke træt af at strikke det. Laver det i forskellige farver hver gang. Så bliver det jo ikke kedeligt. Du kan se alle billederne på Ravelry hvor vi også er venner.
  Dorte

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..