Gå videre til hovedindholdet

Abekatterier

Så blev kjolen til Mille færdig, her forleden aften.
Heldigvis blev den rosa bund mellem stregerne mere tydelig, efter kjolen blev skyllet op og tørret:


Kjolen var dejlig at strikke og jeg er sikker på, at den har en super pasform :-) Det får jeg at se i morgen, hvor kjolen overrækkes til prinsessen.

Mønstret er 'Kjole til lillesøster' af Tora Frøseth.

Og så var der lige det med aberne :-) Jeg faldt en dag med tørstrikning over dette baby-tæppe på Ravelry: Abekattestreger / Sleepy monkey blanket. Og straks ville jeg ønske at jeg havde en baby og en lækker barnevogn! (Nå nej..) Men aberne ville jeg gerne bruge til noget. Så jeg tegnede et diagram ud fra billedet og vupti - så kunne kjolen få abe-kant:
 Kjolen samlet set:
Mon ikke Mille og Mor bliver glade?

Og så lige lidt om det garn jeg valgte... Jeg har strikket den i Ciao Trunte fra Hjertegarn. Og det er dejlig og blød merino uld. Men.. lidt træls at strikke, da det er lidt 'elastisk'. Måske derfor ser min glatstrik ikke så glat ud som den plejer? Eller måske kræver garnet lidt mere tid til at lade maskerne falde på plads? :-)
Så selvom garnet er lækkert, vælger jeg nok et andet garn til næste gang..

Og så er jeg i øvrigt gået i gang med den vest som Milles mor ønskede sig til Mille...


Kommentarer

 1. Hvor er den bare skøn. Jeg bliver helt glad af at se på de abeansigter.....

  Abeansigterne ville også tage sig godt ud i et tørklæde evt. som dobbeltstrik.

  SvarSlet
 2. God idé med tørklædet!
  Jeg ved i hvert fald at jeg skal strikke dem igen :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er den dog skøn... abeskøn og dejlig! Jeg er sikker på, at både mor og datter bliver vildt begejstrede!

  SvarSlet
 4. Hvor er den blevet fiiin! Den kommer da helt sikkert til at gøre lykke. Jeg glæder mig til at se vesten - når jeg bruger dit link kommer jeg tilbage til kjolen!

  SvarSlet
 5. Den er blevet totalt for sød..... Flotte aber.

  SvarSlet
 6. Tak :-)
  Den bragte lykke ved overrækkelsen i går :-)
  @Kirsten: det er fordi vesten endnu ikke er lavet færdig.. Der er blot et billede af begyndelsen :-)

  SvarSlet
 7. Sikke en skøn kjole du har fået ud af det mønster ;)
  Aberne er da lige i øjet,kan godt forstå de blev glade ved den.

  yt

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..