Gå videre til hovedindholdet

En Februar-dame

Var forbi Hallandsgade i dag. Forbi den dejligste butik i København, hvor der forhandles lækkert garn og skænkes hyggelig snak og varme smil: Rasmillas Garn, naturligvis :-)

Fandt nemlig en rest yndlingsgarn i Café Latte fredag aften, mens jeg ledte desperat i mine kasser efter garn, opskrifter, inspiration - et eller andet til at aflaste mig fra 50'er capen og dens 400 m pr. pind! Og med Café Latten (dobbelt-tråd) og en pind 4,5, fandt jeg February Lady Sweater - og begyndte straks.

Det var en god start og jeg måtte selvfølgelig have tanket garn, før jeg ville komme for godt i gang. Derfor min tur til Hallandsgade.. Og så kom der naturligvis også lidt ekstra garn i kurven og en pind og lidt luksus uld-vaske-middel..

February føles god allerede:


Nå ja - og maskemarkører.. Hvad er det for noget med dem? De forsvinder lissom bare med tiden. Og her stod jeg og skulle bruge 8, og havde kun to i boksen..
Og det med snor.. det kan ikke rigtig måle sig med lækre perler, der klikker lystigt som pindens masker strikkes op.

Så derfor måtte jeg til perle-kassen og flikke sammen :-)


Jeg er glad i garnet (intet nyt dér) og cardi'en virker let og hurtig og bliver forhåbentlig også klædelig :-) Det her føles som en god måde at indtage februar på..

Kommentarer

 1. Rasmilla er bare et sikkert hit - både butik og garn, så der går man aldrig forgæves ;O)
  Jeg er uden strikkeprojekt (jeg ved godt at skuffer og skabe er proppet til randen med garn, men ikke lige det rigtige) så måske jeg skulle kigge forbi Hallandsgade, Sanne, Rasmilla og snuse lidt nyt til pindene.
  God february strik ;O)

  SvarSlet
 2. Februar kunne vist ikke indtages på bedre vis :o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
 3. FLS er en skøn trøje, Rasmillas garn er lækkert - det kan da kun blive rigtig godt

  SvarSlet
 4. Det bliver en skøn trøje! Rasmilla-butikken er bare for hyggelig....

  SvarSlet
 5. Butikken kan jeg ikke tale med om, da jeg bor lidt langt fra den;), men FLS cardien er ganske skøn, og så strikkes den på min ynglingsmåde "top-down".

  SvarSlet
 6. Uh hvor en god start på en måned med 29 dage.. february lady sweater har jeg stadig til gode- har lavet strikkeprøver flere gange osv... men kom lige til at købe 10 nøgler garn i fantastiske lækre farver forleden- det bliver til 2 gange pilespidsagtige toppe til pigerne- hvor de selv vælger farven på næste stribe- sådan lidt blandet slik agtig- forårsfarve- kunne næsten ikke slippe det i weekenden... Hav en dejlig solbeskunnet uge 5- 2012....:-)

  SvarSlet
 7. Jeg har jo tyvstartet lidt på februar :-) (Men det må man godt!)
  Jeg er allerede i gang med at ændre lidt på den, og det er ikke nemt! Jeg vil gerne have mindre swing i den, så jeg vil springe YO-increases over og fortsætte med raglan udtagninger, til den passende størrelse.. og det er her det aldrig er nemt for mig.. For hvordan tjekker man lige at den har den passende str.?? Jeg sætter de her første 10-15 cm strik om mine skuldre.. jeg måler på ærmer og sammenligner med andre.. jeg måler mine arme og .. og så regner jeg en masse på antal masker, strikkefasthed og fra masker til centimeter.. Man kan godt blive lidt rundforvirret :-) Måske passer masker og mål perfekt til, at jeg for alvor kan strikke løs, når februar melder sin ankomst på onsdag :-)

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..