Gå videre til hovedindholdet

Husflid i februar

Det går derudaf med Februar-damen.. Har været noget nervøs ved størrelsen, dog.

Min strikkefasthed passer ikke med opskriften.. Har to-tre masker mere på de 10 cm. Perfekt, tænkte jeg først, for så er jeg sikker på, at den ikke bliver for stor og så kan jeg følge str.small og dermed sikre mig en cardigan, der er tætsiddende og ikke hygge-trøje-agtig.
(Jeg synes nemlig trøjer /cardiganer har en tendens til at blive en lille-bitte-smule for store..)

Nervøsiteten er væk nu, hvor det har været lidt nemmere at prøve den på - alene fordi der var noget at prøve og ikke kun en 'krave' :-)
(Har stadig beregninger og nervøsitet til gode, hvad angår ærmerne.. skal jeg slå de syv ekstra masker op, eller skal jeg lade være? .. regne-regne måle-måle..)

Nå - under strikningen (og også lidt allerede da jeg shoppede garn) tænkte jeg, at denne cardi kunne være sjov at give en skæv detalje. Både fordi den er meget femi-klassisk i sit look, denne Februar-dame, og fordi det farvevalg jeg har truffet er vældig diskret :-)

Så der røg et nøgle Arwetta Classic i neon-kirsebær-pink i kurven hos Rasmilla. Eller rettere: under hagen, ovenpå den store stak andre interessante og must-have garnnøgler.

Garnet er meget kirsebær-pink-neon IRL!

Og hvis nu den skæve detalje skulle bestå i opsigtsvækkende knapper i cardigan'en i stedet for - så er det sørme godt, at jeg fandt Husflid ved et tilfælde i går! Har da hørt og læst meget om denne vidunderlige butik. Men i går rendte jeg på den, efter et møde på Blegdamsvej og før jeg fandt en taxi (gud-ske-lov for at gaden var taxi-tom).

Her fik jeg forsigtigt suppleret min beholdning af knapper. Og jeg kan uden tøven bekendtgøre, at her vil jeg købe alle mine knapper fremover! Vintage, vidunderligt, farver, former, plastic-fantastic og alt, hvad man ellers kunne drømme om af knapper.

Knapperne er meget mere pink-neon IRL!

Så det er bare derudaf nu! Det pink indslag på Damen bliver måske til en hæklet 'kant' mellem mønster og ret-rillekanten forneden.. måske.. eller det bliver kugle-runde neon-pink knapper.. eller firkantede.. 

Kommentarer

 1. Det skal nok blive rigtig flot :o)
  er også vild med den farve ..
  og knapperne er skønne.
  god dag til dig.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 2. Det bliver en spændende dame - jeg glæder mig til at se den ;O)
  Dejlig weekend til dig!

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..