Gå videre til hovedindholdet

Julerier

Blog-land flyder over af jule-tid. Blog-land er rød og fuld af søde sager. Og her kan jeg læse om og se på jule-ting og jule-hygge og jule-ønsker og jule-mænd og jule-idéer og jule-mode og alt-muligt-der-på-en-eller-anden-måde-har med julen at gøre.. og som er (= skal være) meget pænt og rigtigt.

Jeg ser ikke så meget om jule-fnidder og bøvl når der skal arrangeres hvor og hvem og hvorfor at jule-aften skal tilbringes. Og heller ikke så meget om dem, der ikke har nogen at tilbringe julen med. Og heller ikke noget om dem, der ikke har midler til at skabe denne pæne jule-illusion, der egentlig er både oppustet og temmelig dyr. Og slet ikke noget om dem, der mærker melankolien over julen, eller dem der rammes af sorgen, fordi der er et særligt menneske, der ikke længere er og som de derfor ikke længere kan tilbringe højtiden sammen med.
...

Jeg er med på illusions-holdet. Jeg har allerede brugt alt for mange penge og har endnu ikke en brøkdel af gaverne i hus. Og jeg klynger mig til håbet om, at familie-intrigerne forsvinder, så alle er lykkelige og tilfredse den 24. december. Og jeg laver konfekt med mindstemanden og insisterer på julemusik i baggrunden (han er heldigvis med på den værste :-). Og jeg arrangerer julekugler på fade (i farve-genrer) så de er klar til at pynte (det perfekte) juletræ. Jeg insisterer på at alle tre unger skal have fantastiske adventsgaver (der derfor også bliver alt for dyre). Og jeg arrangerer juleroser og mini-juletræer og engle udenfor min hoveddør. Jeg køber også en julegave til mig selv (måske to). Og har selvfølgelig også et jule-tema i år (blå, grå og sølv), der må gennemføres til sådanne ekstremer, at det endte med at noget af konfekten blev overtrukket af lyseblå chokolade (= oprindelig hvis chokolade + frugtfarve).

Og så har jeg sågar også hæklet et juletræstæppe:


OBS: Og det har ikke form af et kors! Det er helt symmetrisk - det er foto-vinklen den er gal med :-)

Er inspireret af Lutter Idyl, der hækler de lækreste ting og har den lækreste hækle-design-stil ever :-)  Hurra for hende!
...

Nå - jeg vil jule videre gennem december. Og imens huske mig selv på, at få gjort og givet til dem, der har mindre, eller til dem som har større jule-problemer, end jeg har. Og imens også øve mig på, at vise det frem som ikke er 'meget pænt og rigtigt', og i stedet vise noget af det, der også er sandt.

Kommentarer

 1. Det lyder som om du er godt med på julevognen Rikke- og hvis man kan finde den hyggelige stemning ind imellem hverdagens "fims" så er det vel en god måned at nå hen til solhverv på , tænker jeg... og er glad for at datteren har hjemmebragt en lille dekoration og mormor medbragt en nissestage- og at pebernødderne i dåsen kunne købes i netto.. for synes altid at det der der skal pakkes væk i januar er så træls :-) men tak for at minde os om at julen er lækre billeder af overfladen- hvis man orker :-) God søndag til dig! Og fedt tæppe... jeg har også købt den hæklebog... og tænker på hvorfor hendes stil er så sej?

  SvarSlet
 2. Jeg synes, det er et godt initiativ. At minde om, at virkeligheden ikke er så glimrende som det kan se ud i blogland. Især i december!
  Flot juletræstæppe. Den hæklebog må jeg vist lige se nærmere på.....

  SvarSlet
 3. Ja der er meget der skal huskes og gøres her i december - og er der noget der ikke duer, kan man nemt føle sig udenfor 'normen' eller ønsket om det perfekte. Selvfølgelig er der også meget bøvl med al juleræset - men for mig hjælper bloggen med at fokusere på det, der trods alt giver glæde midt i bøvlet. Alt det svære får vi øje på helt automatisk - kunsten er også at få øje på de små lysglimt, og derfor er det (for mig) fedt, at kunne logge ind på blogland og finde et væld af hyggelige ting, vel vidende, at der bag denne overflade gemmer sig en anden virkelighed. (frit efter Oscar Wilde: vi står alle i lort til halsen, men kigger vi op kan vi se stjernerne) - ok , meget frit vist endda. Men noget i den stil ;o)

  SvarSlet
 4. Super fedt juletræstæppe. Vil du måske løfte sløret for hvilket garn/nål det er hæklet i/med?

  SvarSlet
 5. Hej Rikke
  Hvor er det vildt fint! Hvilket garn bruger du? Jeg skal nemlig selv igang med et, men er lidt i tvivl om hvilket garn jeg skal bruge.
  Tak.
  Mvh Maria

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..