Gå videre til hovedindholdet

Farvel 2014 - dig vil jeg ikke se mere

I år er der en særlig god ting ved Nytåret for mig: når et år forlades, kan man ikke havne der igen!

Det passer mig særdeles godt.. Og selvom denne dag egentlig blot overtager dagen i går, så giver Nytåret mulighed for at tænke, at dagen i dag er som en frisk start. Som en lejlighed til forandring og en chance for bedre vinde.

Har haft Det Værste og Det Bedste oppe at vende i dagene op til det nye år. Min års-evaluering og granskning. Og det var ikke kønt...

2014 har været et år, der har tilbudt mig mange svære ting, og travlhed og mangel på tid til ting der gælder.
Jeg fik taget mig tid. Men samtidigt hermed kom en anden hændelse, der hvis ikke den tog tid, i hvertfald tog af mit overskud.

Min familie har været ramt, og jeg har haft hænder og hoved fuld med at hjælpe, støtte, tage over og trøste.


Jeg havde besluttet at fokus er Familien. Og planlagt og afsat overskud til alt det der kræves.
Troede jeg. For hvem ved egentlig hvad der kræves på forhånd? Og hvem kan løse svære følelser med otte arme? Og hvem kan undgå selv at blive ramt, når ens kære på skift falder i hullet? Og hvem ved, hvor ens energi svinder hen, når man selv blir ramt af medfølelse, afmagt, frustration og savn?


Det er ikke overstået. Jeg ved det. Jeg håber bare jeg formår at holde sammen og række ud, så alt bliver lidt lettere at bære.

Jeg ved i hvert fald at noget af den støj, der slider mig og som ligger udenfor min Familie, kan skæres væk. Så nu vil jeg lede efter modet til at gøre det.


Det Bedste? At jeg i forsommeren fik lyst til at designe strik og det aller-Bedste er at jeg turde gøre det. Og ejg elsker det lige så højt, som trangen til at gøre det er stor.




2014 - dig siger jeg gladeligt farvel til. Dig gider jeg ikke at se mere.
2015 - må du bringe dem jeg elsker styrke og glæde. Og succeser. Og det er ikke fordi du ikke må levere udfordringer. For det ved jeg om nogen, er en del af livet. Men måske du kunne dosere dem lidt smartere? Og evt. bringe lidt lykke også, så der kan genereres overskud og læring af det der er svært.

Kommentarer

  1. Jeg har det på samme måde med 2014. Det næste år må godt blive bedre end det foregående. Lykke i 2015 til dig og din familie.

    SvarSlet
    Svar
    1. og må 2015 bringe lykke til dig og dine også :-)

      Slet
  2. Lad 2015 være et glædeligt år, for dig og dine kære. Godt nytår.

    SvarSlet
    Svar
    1. I lige måde - og godt nytår :-)

      Slet
  3. Håber 2015 bliver et fantastisk år for dig og dine 😊

    SvarSlet
  4. Ja, 2014 var jeg også glad for at se ryggen af. Jeg tror dog ikke at 2015 bliver lettere - har selv en ung der kræver ualmindeligt store mængder af overskud. Man er nødt til at tro at det kan blive bare LIDT bedre og huske at tage sig tid til sig selv; den del har jeg i hvert fald ikke selv været god til. Godt nytår til dig :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Linda - Jeg vil gerne tro, sammen med dig, på at det MÅ kunne blive lidt bedre :-)
      Tak for din kommentar og må 2015 falde blidere over dig også

      Slet
  5. Åh ja. Det er godt med et nyt år efter sådan en omgang! Et nyt og godt 2015 til dig og familien.

    SvarSlet
  6. Jeg var så naiv at tro at 2014 skulle være mit år - men sådan blev det ikke! Jeg er helt enig med dig - STORT farvel til det gamle år og hjertelig velkommen til 2015 (tværsummen = 8 = mit lykketal) Jeg håber du/vi får et dejligt år :))

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er godt at høre man ikke har været alene i slåskampen 2014.. håber at 2015 også bliver bedre for dig :-)

      Slet
  7. Heller ikke jeg kunne komme hurtigt nok ud af 2014. Faktisk kan jeg følge din beskrivelse af familie-fokus - sådan har det også været her. Goddag til 2015, med forhåbentlig lidt mere plads til liv og glæde. Godt nytår til dig.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Bagsiden

Efter at have læst Signest indlæg forleden, tænkte jeg over det der med bagsiden af strik.. For jeg har nemlig også fået at vide, at når der strikkes fler-farve-strik, så skal bagsiden være lige så smuk som forsiden. Jeg har fået det fortalt at min norske svigermor, der jo som norsk kvinde har haft pinde, uld og fler-farve-strik mellem fingrene fra barnsben. Mindste-manden  har fået en ny gense fra hans norske sted-farmor (og denne er selvfølgelig også et mesterværk!). Og den har hængt på ham siden han fik den i julen :-) Og også på denne ser jeg jo tydeligt svigermors ord i praksis: Her er ikke tale om hæftede eller snoede tråde på bagsiden! Her er tale om tråde, der lægger sig perfekt i arbejdet :-) Hun er simpelthen en mester :-) Jeg forsøger selv at efterleve 'reglen'. Men jeg er mange år bagud, i forhold til at nå ovenstående standard.. Til gengæld har jeg lagt mærke til, at der i de norske mønstre sjældent er mange masker mellem farveskiftene og det er jo

Poncho Sweater - Gray Designs

Jeg kom i mål med min Poncho Sweater! Og jeg elsker den. Dens lethed, blødhed og rummelighed. Og at det lykkedes, at skabe en poncho, hvor armene kan bevæge sig - og stadig holdes varme.. Den er strikket i én tråd Rasmilla Luksusgarn og én tråd Mohair på pind 5. Begge garner, som det synes, er Mørk Grå. Den er nem at strikke, der er bare mange masker, der skal strikkes :-) Den strikkede model på billederne her er i str. S, og den målet 60 cm midt for (ja,og midt bag også). Man kan løfte sine arme mere end til vandret, før ponchoen løftes forneden :-) Jeg forventer at få skrevet opskriften ren - og hermed også lave en str. M og L - indenfor ikke alt for længe.

Hyldest til hjorten

Fik reddet advents-hyggen med et effektivt butiksbesøg i formiddags. Og på et split-sekund var adventskrans, clementiner og figen-guf på bordet. Kom an jul! For jeg har lister at arbejde med og intet kan slå mig ud. Vi når det! Vi hylder hjorten i år (og elgen!). Og det er sort og hvid og sølv... for nu, altså og kun på adventskransen! For så snart jeg får jule-kasserne ned fra loftet, trænger alle de smukke farver sig på. Og de skal pryde og glimte i mine vinduer, som kugler og prismer og kræmmerhuse. Jeg har fået et særligt forhold til hjorte, siden i sommers. Da fik vi nemlig My til familien. Og hun ligner i langt højere grad en dværghjort end en dværg-pincher! Døm selv: Og hun er naturligvis i hjemmestrik - blød dejlig uld, til en temmelig kuldskær dværghjort. Det passer godt sammen :-) (Hun har den altså kun på udenfor :-) Glædelig dejlig 1. søndag i advent til alle jer i blogland.