Gå videre til hovedindholdet

DUC vol.2

Har været strikkeløs i en uge.. Verden og hverdagen har været alt for stor og har taget al min tid og min opmærksomhed.

Men en lørdag aften i ro, med dele af familien under samme tag og en dejlig strikke-veninde til bords - sådan en lørdag aften vil byde på hygge af den slags vi strikkere elsker: Selskabs-strik :-) Hvor man med en beslægtet kan strikke løs og sparre og vise og dele og skabe idéer i fællesskab. Og drømme om resultaterne af det man er i gang med og det man gerne vil starte op.

Jeg skal strikke videre på Den Ultimative Cardigan (billedet her viser egentlig farven meget rigtigt..):

Jeg er helt vild med den dobbelte perlestrik. Tænk jeg aldrig har brugt den før! Teknikken skaber en god fasthed og det ser lækkert ud, synes jeg :-)


Bemærk at jeg kører de to raglan-masker helt op igennem kraven :-) Bare for at gøre det lidt anderledes..

Jeg overvejer kraftigt at strikke på et af ærmerne nu, og lade kroppen vente lidt... For findes der noget værre en at sidde overfor to ærmer til sidst? Og så skal jeg jo huske at skrive mine noter undervejs, selvom der er godt selskab til at distrahere mig fra den slags praktikaliteter :-)

Kommentarer

 1. Wow den cardigan ser lovende ud !
  Det ser godt ud med det perlestrik - og jeg kan rigtig godt lide farven.
  Spændende at følge den.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 2. Jeg elsker også dobbelt perlestrik.. Og som du er jeg ikke vild med at strikke ærmer. Tit strikker jeg dem på inden jeg strikker kroppen og bliver så glad når arbejdet er færdigt ved sidste aflukning forneden.
  Jeg kan også finde på at hæfte ender hen ad vejen, så der ikke er så mange til sidst. Det er ikke væsentlig i din ensfarvede, men alligevel.

  Hvor jeg dog misunder dig din strikkeaften med strikkeinteresseret veninde. Jeg kan næsten høre jer...

  SvarSlet
 3. Din ultimative cardigan tegner da rigtig godt - den dobbelte perlestrik giver en meget flot effekt, det har du virkelig ret i.
  Jeg håber du/I har/har haft en supergod aften.

  SvarSlet
 4. Og ja - aftenen var dejlig, som forudset :-) Og jeg er på pindene med det første ærme! Og jeg tror sørme at jeg tager dem begge, før jeg færdiggør kroppen :-) Det er en god plan..

  SvarSlet
 5. Dejlig farve, hvis man kan sige det om grå :-) (en dristig grå ville en kollega kalde det) og smart detalje op i halskanten.

  SvarSlet
 6. @Ellen K: 'Dristig grå' :-) Fedt udtryk - den vil jeg tage til mig :-)

  SvarSlet
 7. Den ultimative cardigan bliver smuk.

  Jeg pusler selv med lidt strikkeopskrifter. Det er fascinerende, det der med at skabe ting, regne, skrive og så se om det bliver, som man havde tænkt det. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er fascinerende.. men også lidt af en gyser, synes jeg. For bliver det nu også som man regner med? Derfor måler, tæller og regner jeg konstant :-) Og jo længere jeg kommer, så begynder jeg på prøvninger.. det er ikke helt nemt :-)

   Slet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..