Gå videre til hovedindholdet

Om hvordan der kan gå lang tid før man lurer den

Har siden jeg selv startede på et hæklet tæppet, mange gange undret mig over alle dem, der sådan bare lige hækler et tæppe - og får det færdigt.. Blog-land er fyldt med færdige hæklede tæpper! Og jeg har været igang med olde-firkanter i langt over et år og sidder med noget, der dårlig nok kan anvendes som barnevognstæppe (hvilket jeg heller ikke ligefrem har brug for..)

Men så en dag - forleden dag - så lurede jeg tricket og hækler nu løs, med fornyet håb :-)

Se nu bare her:
Hæklede firkanter (langmodige...):

Hæklede firkanter (rare og rappe):

Og her  - tricket afsløret:

Som du nok kan se, bliver der mere tæppe, meget hurtigere, når man lægger bomuldsgarnet dobbelt og folder det om en hæklenål nr. stor :-) Det tog mig lang tid - men jeg tror at jeg nu har luret den!

Og jeg tror, at jeg en dag får et tæppe hæklet færdigt. Og mikro-tæppet.. Dets videre forløb er endnu ukendt..

Kommentarer

 1. Det er så fedt når man får luret teknikken og fiduserne af :-) Jeg har siddet næsten hele dagen og forsøgt mig med Crocodile Stitch via you tube, men nu er det lykkedes , så kan godt følge dig. den er i øvrigt fin din "nye" lap, den anvender jeg også til mit evigheds projekt tæppe .

  SvarSlet
 2. Hvor smart! Jeg havde ikke lige luret den, så tak for tippet!

  SvarSlet
 3. Ja mit tog 5 år... men her flere år senere betyder den tid intet i forhold til hvor skønt tæppet blev.

  SvarSlet
 4. Kan jeg lokke dig til at sende mig en mail?
  theas.post @ gmail.com

  ;)

  SvarSlet
 5. Jeg kan desværre ikke hækle, men det lyder som om du har fundet en god teknik.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt  mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-) Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat. Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt.. Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem. Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har hold

Kunstig åndedræt

Meget tid er passeret med ganske lidt strik. En weekend blev sat af, for nogle uger siden, til at puste liv i garnet, og pindene gløder igen.. Og som for mange andre også, hænger mit strik sammen med min blog. . For det er her mit strik kan leve og ånde i processen før resultatet er endeligt. Mit sidste strik var Poncho Fall, som jeg elsker og bruger. Kort efter den blev færdig, strøg tanken om en anden variant forbi mig. Den fangede jeg for nyligt igen,  og har nu sat ideen på farve, form og teknik..

No-name-poncho

Jeg byder klart december velkommen :-) Og i år ser det foreløbigt ud til, at jeg har lidt mere styr på tingene end jeg havde sidste år .. Og ellers er jeg landet med et nyt design. Er dog bare ikke helt færdig med renskrivningen af opskriften - men derfor kan jeg vel godt vise den lidt frem :-) Oh jo - det blev en poncho - og jeg elsker den. Den er strikket i det nye garn Valmue fra Tante Grøn . Og det er så lækkert! Det fælder - jovist - men det gør absolut ingenting. Garnet er fantastisk at strikke op og herligt at iklæde sig (og dette er ikke et sponsoreret indlæg :-)) Jeg havde tre ønsker med denne poncho (som jeg endnu ikke har navngivet..): 1. Højhalset 2. Med struktur 3. Bevægelsesfrihed til armene Sidstnævnte er løst sådan her: Og det fungerer bare! Så lidt decemberkulde vil ikke skræmme mig - den kan bare komme an, når efterårsvarmen svinder!