Gå videre til hovedindholdet

DUC vol.3 og mod på mere

Jeg er jo stadig i fuld sving med DUC. Har et ærme færdigt og halvdelen af det næste.. Har strikket ca. 7 cm ned på kroppen, fra armhulen.. Jeg fulgte nemlig Ullas gode råd, om at strikke ærmerne først og så nyde, at arbejdet afsluttes med kroppen. Jeg ved allerede nu, at det er en absolut god beslutning :-)

Har prøvet den lidt (altså sådan lidt klumpet prøvning, som det altid bliver med pinde, snore og garnnøgler dinglende alle mulige steder fra) - og det tyder godt.. Måske den kommer til at leve op til navnet DUC (Den Ultimative Cardigan)?

Jeg har i hvert fald fået mod på selv-designeriet og er allerede i gang med at planlægge det næste design :-) 
Det skal (surprise!) være en cardigan :-) Men med andet garn og anden pinde-størrelse og andet mønster og andet..

Det nye projekt involverer bla. følgende lækkerier:Temaet er sommer-cardi. Så der skal hulmønster til!

I aften vil jeg lave strikkeprøver. Jeg skal teste mig frem til et hulmønster, der skal blive mere grafisk end 'tøset' (ikke at der er noget galt i det overhovedet, ellers :-).. Har allerede et par idéer og blyantstegnede diagrammer i gang..

Jeg glæder mig til i aften.. 

Kommentarer

 1. Det er sjovt, du sådan går og bliver "self-made" udi strikkeriet. Den ultimative cardigan ser virkelig ud til at blive vellykket. Det bliver spændende at se en sommerudgave også.

  SvarSlet
 2. Jeg tilslutter mig det med at duc bliver absolut vellykket.
  Jeg følger den spændt :)
  Hilsen Mona

  SvarSlet
 3. Den bluse jeg strikker på lige nu har også fået ærmer inden pullen strikkes færdig;)
  Jeg kan se du bruger Knit Pick. Så skulle du tage at anskaffe dig sådan et fint lille "samlerør".Jeg ved ikke hvad det hedder irl? Menduet er en dims du kan skrue på din wirer, og derefter sætte endnu en wirer i den anden ende og vupti har man en lang wirer så man kan prøve sit strik uden at skulle sætte på snor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Øj! Det lyder som lige det jeg mangler! Sådan en må jeg ha

   Slet
  2. Selvfølgelig skal du det. Den er uundværlig

   Slet
 4. Den næste lyder også spændende:-) det med ærmerne skal jeg huske, det er lige som om at man når muren af og til med strikketøj..... og så må der tricks til at fortsætte:-)

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er blevet fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..