Gå videre til hovedindholdet

Mohair'y

Har holdt mig langt væk fra mohair-garn, siden jeg i begyndelsen af mit strikkeliv, strikkede Trylletrøjen fra Sommerfuglen i mohair. Syntes det var besværligt og alt for behåret!

Men intet andet garn kan erstatte mohair-effekten :-) Så med Cecilia måtte jeg til det! Og det er mohair'y i en grad! Men til gengæld synes jeg det er ok, denne gang..

Er nået et stykke vej og nyder hver en pind på cirklen, der langsomt breder sig i omkreds. Dette er et godt strikketøj :-)

Er kun punktvis optaget af mit strikkeliv i disse dage.. Der er så meget action i mit liv for tiden, at jeg på den ene side er forhindret i total fordybelse, men på den anden side behøver det mere end nogensinde.. Strikkelivet er mit helle. Det er her, der ingen bekymringer er, men glæder, kreativitet og fornøjelser er der masser af. Kan strikke-livet bruges som en flugt fra virkelig-livet?

Er optaget af familie-livet. Og det er nødvendigt. Og da familien er det vigtigste for mig, er det også godt.
Det, altså familie-livet, gør krav på mig i en høj grad og udfordrer mine kræfter og mine følelser. Der er meget der skal arbejdes med. I relationerne og indeni mig.

Derfor er der kun glimtvis strikke-liv. Glimt, der oplader mig til alt det nødvendige og vigtige. For jeg skal oplades.. Jeg var ikke forberedt på det, der kræves af mig nu. Jeg var ikke forberedt på alt det en teenager kan vække og sætte i gang. Jeg var ikke forberedt - og må nu lære og håndtere og fatte, med ét skridt ad gangen og et bange og bankende hjerte..

 


Kommentarer

 1. Det lyder, som om du rigtig har fået din sag for -og det får man vist uundgåeligt med teenage-børn, har jeg ladet mig fortælle.
  Godt at du har dine helle'r ikke mindst et strikke-helle. Jeg tror, det er verdens bedste opladningsmekanisme at have et godt strikketøj.

  SvarSlet
 2. Vi har lige fået en teenager dreng i huset, indtil videre går det meget godt :-)
  Cecilia bliver bare så skøn, er meget glad for min.
  God søndag.

  SvarSlet
 3. @Kirsten: Ja - strikketøj er guld værd :-)
  @Strikkefuglen: Måske der er grader af udfordringer ved at have en teen i huset :-)

  SvarSlet
 4. Den ser vildt lækker ud, din trøje!
  Håber, I kommer godt igennem teenageren. Hvis han kan få jer helt ud på overdrevet, har han det nok ikke helt nemt selv. Håber, I alle kommer helskindet igennem!

  SvarSlet
 5. For pokker altså, hvor skal forældre meget igennem - mon der er en mening for enden?? Jeg er sikker på at det nok skal lysne på toppen af Bakken :)
  Godt du har dine heller der samtidig vokser sig smukt!

  SvarSlet
 6. @Christunte: Du har ret..

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..