Gå videre til hovedindholdet

Milles Striber - revisited

Ups! Der faldt lige et nyt projekt i hænderne på mig. Egentlig skulle jeg nusse og sortere i farver i mit nye favorit-skab derhjemme. I stedet greb jeg nogle lækre rester af Rasmillas Yndlingsgarn (i selv samme skab) og slog op til en ny variant af Lillesøsterkjolen. Og ja - igen er det til Mille og igen må der striber på :-)

(Sådan kan det gå, når der næsten er for meget inspiration :-)

Jeg har omregnet og regnet og ændret på opskriften i sådan en grad, at der snart må være tale om en ny opskrift :-) Hjemme hos mig hedder den Milles Striber.

Ud over garn, pindestørrelse, strikkefasthed, farver og lidt pasform er blevet ændret, så er mønsteret anderledes end den oprindelige. På denne variant laver jeg bl.a. perlestrik på kanterne: hals, ærmer og bund og jeg laver ikke den øverste del som et bærestykke. Nu er den mere som en simpel kortærmet kjole..

Lækre blide og lidt sarte farver, denne gang.. Tænker, at der godt kunne komme en stribe i pang! på et tidspunkt.. Den kunne være pink eller den kunne være orange..

Hmm.. Jeg må eksperimentere lidt.. IRL så det super ud med den orange, men tænker lidt, nu hvor jeg ser billedet, at jeg da skal kigge lidt nærmere på den pang!-pink.. Det kunne måske egentlig også være pang!-grøn, der skulle til?

Og så tænker jeg, at jeg vil sammenstykke mine notater, til en opskrift :-) Og det er sikkert og vist, at jeg skriver den ud fra Rasmillas Yndlingsgarn (dobbelt tråd) og pind 4,5. På denne kombi får jeg en strikkefasthed på 20 m = 10 cm.

Og det bliver ikke en Lillesøster, det bliver en Milles Striber :-)


Kommentarer

 1. Glæder mig til at se det færdige resultat :) Synes bestemt også du sagtens kan komme noget pang i, og jeg hepper på grøn (meeeeen der er jeg nok også lidt forhåndsindtaget idet det er yndlingsfarven) det ser altså også godt at du har fået garnet i skab - det er bare så dejligt at gå og se på - det sætter en masse idéer igang.

  SvarSlet
 2. Det er meget fine farver du har i gang her. Jeg bliver helt bange for, at de bliver spoleret af en pangfarve? Men jeg er nu også ret farvesky. Det bliver dejligt at se den færdig.

  SvarSlet
 3. Spørgsmålet er om jeg nogensinde får bestemt mig for hvilken pang! farve det skal være, eller om der overhovedet skal være det.. Jeg må lave nogen prøver :-)

  SvarSlet
 4. hvad med pang pink OG orange ??
  måske bare 2 rækker af hver, lige til at bryde ..
  Det bliver en flot trøje - det er en god farvesammensætningen - men du har ret i det med, at der godt kan være lidt pang.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 5. Så spennende!:) Gleder meg til å se det endelige resultatet! Tøff du er som tør å eksperimentere med lit knæsje farger - er litt pysete sånn jeg:)

  SvarSlet
 6. Det ser spændende ud - jeg bare så meget til striber for tiden ;O)

  SvarSlet
 7. @Siren - ja, men jeg ved jo endnu ikke rigtig om jeg tør :-)

  @Kirsten - Stadig vild med striber? :-) Det er jeg også! Og så bliver man hurtigt fanget af den der 'lige én stribe mer' før jeg starter på aftensmaden' :-) Og lignende variationer af gode grunde til, at blive siddende med strikketøjet :-)

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..