Sider

lørdag den 31. december 2011

Gammelt-år

Hos mig har vi en tradition til Nytår. Her skal vi altid lege 'det værste og det bedste'-legen. Med denne fejrer og runder vi det gamle år, før vi tager hul på det nye :-)

Vi leger legen med dem vi fejrer nytåret med. 'Det værste og det bedste' er en god leg, hvor der i sagens natur bliver fortalt om godt og skidt. Og nogle gange om ulykkeligheder og lykke. Det er en måde, at gøre status på. Der bliver samlet op om året, der gik. Der bliver lagt oplevelser på hylder og der bliver skabt mening. Det er en god leg.

Hvert år ved jeg, hvad der var det værste og, hvad der var det bedste. For det meste er der meget, der er det bedste.

Og historierne, der deles om bordet, er både lette og tunge. Det kan være nære historier, der går tæt på, eller historier om små og fjerne ting, der alligevel gjorde en forskel. Og nogle gange er det meget følsomt.

Jeg synes ikke man kan tale for meget om det gode. Rose, dele, takke og elske. Når man fortæller de andre ens udvalgte 'det bedste'-historie, giver man ikke blot sig selv, men også de andre en stund, hvor der er tid til at sætte pris på alt det gode, der sker og kommer til én.
Det værste hører sig også til. Historierne minder os om, at vi godt kan rumme det, der føles træls, eller hæsligt, eller helt ubærligt. 'Det værste'-historierne er også med til at sætte det bedste i et sundt perspektiv. Og de værste af 'det værste' er dem, der sætter selve livet i perspektiv.

Min 'det værste' i år er sådan én, der sætter livet i perspektiv.
Min 'det bedste' er der mange af.. På den måde er jeg en lykkelig kvinde. Og heldig. Og meget meget taknemmelig.

Jeg håber du har haft et godt Gammelt-år og at du får et mindst ligeså godt Nytår!

3 kommentarer:

 1. God ide med at mindes og tænke over det gamle år.
  Rigtig godt nytår til dig og dine!

  SvarSlet
 2. Det lyder til at være en fantastisk "leg", godt at få sat ord på livet og hvad det bringer.

  Rigtig godt nytår til dig og dine ;O)

  SvarSlet
 3. Det var da en dejlig tradition- man / jeg er ihvertfald ind imellem tilbøjelig til at udskyde eftertanken og konklusionen på det bedste og det værste- så at lave det sammen må være fint. Tak for inspirationen til at prøve det :-) Og håber du meget af det bedste i år også :-)

  SvarSlet