Gå videre til hovedindholdet

Langsomheden

Jeg har startet et projekt op igen. Et af dem, der skal teste min tålmodighed :-) Men jeg tror det er et overskueligt et af slagsen. Tålmodigheden, der skal testes handler ikke om sværhedsgrad - men om tid. For dette er en af de projekter der tager tid..
Pind 3 og 407 masker på pinden.. Men flot bliver den - og farven :-) Den bliver jeg jo aldrig træt af:


Opskrift: Cape, fra Hendes Verden nr. 26 /2011. Opskriften er oprindeligt fra Flittige hænder fra 1955.
Garn: Bomuld /viscose i antrecit-grå
Pind: 3
Tilpasninger: Jeg undlader hulmønsteret, men bevarer strukturen i strikken. Mest for at gøre den mere enkel /stilren. Elsker at strikke hulmønster, hvilket også ses i den del af mit klædeskab, hvor strikken opholder sig. Trænger derfor til noget mere enkelt.. Mønsterrapporten i mit strik siger derfor: 2 vr, 2 r, 2 vr, 9 r, 2 vr, 2 r, 2 vr, 9 r... osv.

For at aflaste min tålmodighed strikker jeg samtidigt et Tinas Tørklæde til mig selv. Det har længe ligget som uopstrikket garn og ventet på at komme til:

Det er så lækkert at strikke.. Garnet, pindene og hurtigheden..

Det giver en god modvægt til Capen, der skal tvinge mig ind i langsomheden og øve mig i at acceptere, at ikke alt kan ordnes med et snuptag. Det er en god øvelse for mig, der i langt de fleste dele af mit liv praktiserer (også af nød) effektivitet og hurtighed.

Ikke underligt, at det er i en ferie, at jeg opstarter langsomheds-projektet. Her er tiden til min rådighed og jeg har ikke travlt og der er ikke noget, der skal klares nu og her.
Det er dejligt..

Kommentarer

 1. Det er svært at se din cape, men farven - SÅ SMUK!!!
  Ja, det er godt at ha lidt modvægt og så er et sjal altid godt, med mindre det er i lacestrik ;O)

  SvarSlet
 2. Det er en fantastisk flot farve.
  glæder mig til at se din cape - også jeg har lidt svært ved at se den ud fra billedet. Men mon man kan google den i hendes verden og få opskrift på nettet ? jeg er ude på at finde en ting at strikke af noget baby-alpaca jeg har liggende ..
  hilsen Mona

  SvarSlet
 3. Effektivitet og hurtighed er to gode egenskaber at have, bare de ikke står alene.
  Jeg har det som du.
  Derfor er det også meget vigtigt at have modvægten til at komme ned i tempo.
  Der er strikketøjet en lise for sjælen..

  SvarSlet
 4. @Kirsten og @monaelisabeth: capen kan anes lidt fra billedet på opskriften, bag mit lille strikketøj (øverste foto). Men ikke rigtig ses nej.. I må have fat i bladet :-)
  @Ulla: ja.. uden strikketøj ved jeg ikke, hvordan jeg skulle kunne geare ned! Og jeg kan ikke huske, hvad jeg gjorde før jeg begyndte at strikke..

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..