Gå videre til hovedindholdet

Klar til en glædelig jul

Alt er købt ind og ligger på de rette hylder - i skabe og på køl. Og der kommer ikke til at mangle noget. Der er and og flæskesteg og alle de rigtige kartofler. Der er gjort klar til Københavns bedste risalamande, der er kirsebærsauce og tyttebær-sylt, slik og chokolade i lange baner. Og clementinerne er på plads i fadet.


Og så er der selvfølgelig også hjemmelavet rødkål. Den bedste af slagsen. Hjembragt her til aften fra min mors køkken.

Det er i dag min mor har fødselsdag og dermed også dagen, hvor jeg endelig kunne overbringe hende gaven. Og hun blev så glad. Mere glad end jeg troede, hun ville blive. Eller vise, rettere sagt. Hun kunne meget vel have sagt noget med "ja, nu er jeg jo ikke sådan én der går og fryser".. Og så kan de fleste regne ud, at et sjal er ramt lidt ved siden af :-)
Men det sagde hun ikke. Hun både viste og ytrede stor glæde ved gaven og kortet jeg havde lagt ved. Det gjorde godt :-)

Alt ånder fred her hjemme. Der er lidt træthed i krogene og der er meget lyst til hygge. Så det gør vi. Med julekalender, strikketøj og juleguf. Jeg er klar til total afslapning i aften. Klar til løbetur og risengrøds-kogning i morgen tidlig. Klar til at kokkerere og nusse i køkkenet hele dagen og finde et kvarter hist og her, til kaffe og strik. Jeg er klar til i morgen og alt det dejlige, der kommer.

Glædelig jul :-)

Kommentarer

 1. hvor er det godt din mor blev glad for det smukke sjal :o)
  og nu er der så varslet total julehygge.
  Kan I have en rigtig glædelig jul, og en god og hyggelig juleaften
  mvh Mona

  SvarSlet
 2. Jeg kan godt forstå, at din mor blev glad for det smukke sjal!

  Glædelig jul også herfra. :-)

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..