Gå videre til hovedindholdet

Planer om en flad dag

Jeg har ca. fire dage om året, hvor jeg tillader mig selv, at vende ryggen til alt, hvad der har at gøre med: bør, skal, kan, må - og så slænger jeg mig bare.. De dage er flade dage.

Rodet i køkken-alrummet får være. Maden står til selvbetjening i køleskabet, for den øvrige del af familien. Hvis der er noget. For jeg køber ikke ind. Der bliver ikke gjort forberedelser til den kommende dag. Andre må lufte hundene, og jeg vasker ikke tøjet. Og der bliver ikke arbejdet efter arbejdsdagens ophør..
Der bliver ikke ordnet eller taget hensyn eller udøvet forkælelse.

På sådan en dag tillader jeg mig selv, at erkende og overgive mig til min udmattelse.
Sådan en dag kunne jeg godt bruge to af i træk. Lige nu.
Men jeg må vente.. Jeg må planlægge og måske kan jeg til-luske mig en enkelt én af dem. Måske på onsdag?
(Man må godt strikke på en flad dag, vil jeg gerne lige tilføje)

Hm... onsdag kunne blive alletiders perfekte flade dag :-)

Kommentarer

 1. huh .. sådan en flad dag har jeg bestilt 1. juledag.
  Der skal der simpelthen bare flades ud - HELT ud.
  :o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
 2. Hvor er det godt, jeg kan godt li' din indstilling til "egentid" :0) Det er en af de positive ting ved at ha' voksne børn - mange flere flade dage :0) Og Ja, selvfølgelig må man strikke :O))

  SvarSlet
 3. Jeg ser tilbage og husker hvor værdsat de dage (eller blot timer) var, som man næsten aldrig kunne finde tid til. Hvor det bare var én selv der var i centrum.

  I dag har jeg det som Kirsten, voksne børn og meget mere egentid.. Så glæd dig de kommer.

  Jeg husker at nyde, men det er godt at få en reminder en gang imellem, så man værdsætter endnu mere.

  Jeg håber for dig at du kan slå en streg i sandet onsdag og nyde, med eller uden strikketøjet..

  SvarSlet
 4. Jeres kommentarer gør mig glad og stærk i troen på, at i morgen er min dag :-) Tak for det :-)

  SvarSlet
 5. Nogle gange trænger man bare så meget, og børn har rigtig, rigtig godt af nogle gange at skulle finde maden selv! Håber, du får en virkelig skøn dag.

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Når en plagsom ryg ikke kan stå i vejen for éns vilje

Så - nu står de for døren. Feriedagene altså.. Og selv om ryggen lider stadig, så er glæden stor :-) For med feriedage følger: eget tempo, egne sager, gode sysler, dimsen rundt og strik. Og dejlige aftaler, ikke mindst. Og kun meget lidt pligter :-)

Og så har jeg jo fået en ny bedste ven: Kiropraktoren. Det har været (og vil fortsat nok også være) en pinefuld omgang, det bekendtskab. Men hun gør et eller andet, der trods alt giver mig håb om et liv efter denne plage..

Hun hiver og flår og får det til at sige knæk. Også steder, hvor man tænker det måske ikke skulle sige knæk.. Men det føles befriende. Det føles som vejen frem. Hun er så afgjort min nye bedste ven.


Lidt strik ad gangen..
Jeg strikker på Line Break.. Jeg er på maaange masker nu og jeg har kun en 60 cm pind.. Tænker lidt på om den vil briste? Jeg vil strikke forsigtigt og håbe på, at pinden er bæredygtig..
(Line Break havde jeg luret på et stykke tid, men det var Unikarinas helt vidunderlige udgave, der fik skubbet garnet p…

Hækle-fotos-spam eller hvordan hækleriet overtog den kreative tid

Jeg rydder lidt op i mine fotos.. og finder heri et mønster over min kreative rejse, der jo har været lidt mager, det sidste halvandet års tid. Og så finder jeg, at helt mager har den heller ikke været. Jeg har ikke strikket (så meget), nej - men jeg har hæklet :-)

Jeg var jo igang med det gigantiske projekt i vinter / forår 2015, der bestod af en ukuelig mængde af olde-firkanter. Kæmpe arbejde, meget garn, virkelig flot resultat.

Så blev det lige vasket før det skulle tages i brug - og med vasken fik jeg flere huller i tæppet, end der var før vasken.. meget ærgerligt..Reparerede på det dog og bruger det i dag som sengetæppe - i gæsteværelset. Det skal lige nævnes at det lå i skammekrogen et halvt års tid, før jeg fandt stoppenålen frem.

Og som skulle jeg råde bod på miséren, så fortsatte hæklingen. Kan ikke rigtig helt gennemskue rækkefølgen, men jeg har produceret klude og håndklæder og endnu et tæppe. Og sat mig ind i bomuldsgarnets verden, jeg ellers hidtil har holdt mig lidt fra…

Novembernoter på falderebet

I følge min blog er november en meget kort måned. Sådan ca 4 måske 5 indlæg kort..Har søgt lidt desperat efter fotograferbare elementer omkring mig i disse dage. Og det har klart inspireret mig. Sådan ud i tanker om at alt man lægger ud vel ikke behøver at være lige smukt? For det er jo smukke billeder man normalt ønsker at dele på sin blog. Og naturligvis da. Især når det er en strikke blog :-)Og udfordringen er så nu i disse novembernoter at fange noget i verden omkring mig, der ikke nødvendigvis har med strik at gøre. Og det er altså ikke lige smukt hele tiden. Mine muligheder?
En mørk forhave (ligesom i meget mørk forhave), en computerskærm, et kundemøde, en våd rygehave ved kontoret, en træt familie.. eller en selfie der er gavmild med de sorte render under øjnene.. nej, vel?Så det blev den våde have på min arbejdsplads..